Otthon

Nem bírtok aludni ebben a hőségben?

Ugye nem csak én szenvedek éjjel alvás helyett? Forgolódom, folyton felébredek, egyfolytában izzadok. Az se segít, ha kinyitom az ablakot, hiszen szinte csak a meleg áramlik be, ráadásul az utcai zajok miatt csak még többször felébredek. De akkor mit tehetünk?
vous - 2015.07.23.
Nem bírtok aludni ebben a hőségben?

Jöhet egy langyos zuhany és hajmosás lefekvés előtt!

Ilyen melegben a nap legjobb része, mikor beálltok a zuhany alá, és az alig langyos vizet magatokra engeditek. Mossátok meg a hajatokat is, úgy lesz igazán hűsítő élmény. Ha kiszálltok, ne szárítsátok meg, csak fonjátok be! A melegben úgyis hamar megszárad magától, és ha fonott hajjal alszotok, akkor reggel már a frizurátokkal sem kell vacakolni, hiszen hullámos fürtjeitek lesznek.

Ne törölközzetek meg!

Mikor kiléptek a zuhany alól, ne töröljétek magatokat teljesen szárazra! Persze minimálisan azért kell, hogy ne vizezzétek össze az egész lakást, de egy kis vízréteg maradhat rajtatok. Az a pár perc fázás nagyon jól fog esni.

Vessétek be a jó öreg ventilátort!

Igen, szedjétek elő a ventilátorokat! Már az is sokat segít, ha van egy kis légmozgás. Ha egy nagy tálba jeget raktok, és a szellő útjába állítjátok, olyan lesz, mintha klímás lenne a lakásotok. Még a vékony takarótokat is magatokra húzhatjátok, ami nélkül nem alvás az alvás.

Rakjatok egy üveg vizet az ágy mellé!

Legyen odakészítve az ágy mellé egy üveg jól behűtött víz. Ilyenkor nappal is több folyadékra van szükségünk a hőség miatt, de ha éjjel felébredtek, kortyoljatok egy kicsit a vízből!

Borogassátok magatokat!

Tegyetek hideg vizes borogatást oda, ahol a pulzus könnyen kitapintható, mert itt hűthető le legkönnyebben a vér, ami a keringésével az egész testet felfrissíti. Ilyen például a csukló, a nyak vagy a boka.

Ajánlott cikkek