Világ

Elképesztő fura, tollas dinót találtak

Tudósok bukkantak rá és ástak ki Kína északkeleti részén egy majdnem épen és egészben megmaradt tollasdinoszaurusz-fosszíliát. Az őslénynek hiába vannak szárnyai és tollai, azt a szakértőknek még nem sikerült egyértelműen megállapítaniuk, hogy a furcsa lény ennek ellenére tudott-e egyáltalán repülni.
vous - 2015.07.22.
Elképesztő fura, tollas dinót találtak

A kutatók azt mondták, hogy a „madárdinó” egy gyorsan futó, 1,8 méter magas, húsevő lény volt, testének nagy részét tollak fedték, valamint farka is volt. Az eddigi legnagyobb szárnyas dinoszaurusz 125 millió évvel ezelőtt, a kréta korban élt, és Huanansaurus ganzhouensisnek nevezik.

Ebben a dinóban ha nem is a különleges tulajdonságai, de az elképzelt szépsége mindenképp figyelemfelkeltő. Kíváncsian várjuk, mit tudunk még meg róla az elkövetkezőkben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.