Világ

Elképesztő fura, tollas dinót találtak

Tudósok bukkantak rá és ástak ki Kína északkeleti részén egy majdnem épen és egészben megmaradt tollasdinoszaurusz-fosszíliát. Az őslénynek hiába vannak szárnyai és tollai, azt a szakértőknek még nem sikerült egyértelműen megállapítaniuk, hogy a furcsa lény ennek ellenére tudott-e egyáltalán repülni.
vous - 2015.07.22.
Elképesztő fura, tollas dinót találtak

A kutatók azt mondták, hogy a „madárdinó” egy gyorsan futó, 1,8 méter magas, húsevő lény volt, testének nagy részét tollak fedték, valamint farka is volt. Az eddigi legnagyobb szárnyas dinoszaurusz 125 millió évvel ezelőtt, a kréta korban élt, és Huanansaurus ganzhouensisnek nevezik.

Ebben a dinóban ha nem is a különleges tulajdonságai, de az elképzelt szépsége mindenképp figyelemfelkeltő. Kíváncsian várjuk, mit tudunk még meg róla az elkövetkezőkben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!