Világ

Olyan dolog derült ki a nyilvános WC-kről, hogy leesik az állatok!

Már az is éppen elég információ volt számunkra, hogy megtudtuk, a telefonunkon több baktérium van, mint egy WC-ülőkén. Most újabb meglepő dolgok derültek ki, amik után sokkal óvatosabbak lesztek, mikor nyilvános vécét használtok.

vous - 2021.12.17.
Olyan dolog derült ki a nyilvános WC-kről, hogy leesik az állatok!

Mindnyájan ismerjük azt a televíziós sorozatot, ami az Állítólag… címet viseli – angolul Mythbusters –, és különböző mítoszokat döntenek meg benne. Tőlük tudtuk meg például azt is, hogy a fürdőszobapadló sokkal piszkosabb, mint egy WC-ülőke. Még jó. De most ismét meglepő infóval szolgáltak.

Szerintem nektek is ismerős az a szitu, amikor elmentek egy plázába vásárolni, vagy éppen bulizni, és ki kell mennetek a mosdóba. A legjobb barátnőm mindig azért rágja a fülem, mert rá szoktam ülni az ülőkére, nem tudom, miért, de valahogy nem izgatnak annyira a bacik. Bár az tény, hogy a legtöbben inkább nem ülnek rá, vagy papírzsepivel, WC-papírral rakják körbe az ülőket.

Forrás:
giphy.com

Sajnos azt kell mondjam, hogy a legújabb kutatások szerint ezek nem hatásosak. Nem nyújtanak túl sok védelmet az ülőkén lévő bacik ellen. Az egyik kutató, dr. William Schaffner szerint szinte lehetetlen, hogy egy ülőkéről bárki is elkapjon egy betegséget. Na nem megmondtam?! Tőle tudtuk meg azt is, hogy a bőrünk, beleértve a fenekünk bőrét, éppen elegendő védelmet nyújt ahhoz, hogy ne kapjunk el semmit sem.

A legjobb módja, hogy megszabaduljunk a kórokozóktól, ha szappannal mossuk a kezünket legalább 20 másodpercen keresztül. Így:

Szóval nem kell aggódnotok, semmit nem fogtok elkapni az ülőkéről, ha ráültök.

Címkék: #kutatás #wc
Ajánlott cikkek