Lélek

Az Oroszlán jegy jellemzése – Nekik tényleg minden jár?

Az Oroszlán jegy szereti az életet, szereti a sikert, és hajlandó is ezért tenni. Emiatt sok irigye is van. Azok az Oroszlánok, akiknek a siker korlátozva van, akiknek nem adják könnyen, vagy bekorlátozza őket, nagyon tudnak szenvedni, és az ezzel járó visszavonulást nem élik meg jól, szintén iriggyé tudnak válni. Ha szeret, még a Hufnágel Pisti sem rúghat labdába.

vous - 2023.02.26.
Az Oroszlán jegy jellemzése – Nekik tényleg minden jár?

5 tulajdonság, amit mások gondolnak egy Oroszlánról

  1. Uralkodó
  2. Egoista
  3. Kreatív
  4. Nagyvonalú
  5. Pompakedvelő

Uralkodó

Egy Oroszlán általában sosem marad észrevétlen. Arra született, hogy előtérben legyen. Uralkodói jegy, amelyet a Nap ural. Ha egy kiegyensúlyozott Oroszlán megjelenik, úgy keringesz körülötte, mint ahogyan a Nap körül a bolygók: vonzereje megigéz, ereje elbűvöl, és csak azt veszed észre, hogy nem tudsz nem rá figyelni. Nem látunk mást, csak őt! Szíve nyitott, életereje, életrevalósága pedig magával ragad. Jó érzés a közelében lenni.

Egoista jegy

Igen, de ez csak azoknál az Oroszlánoknál nyilvánul meg, akiknek nagyon kevés önbizalmuk van, és folyton visszaigazolást keresnek. Ők csak magukra figyelnek, és arra, hogy kapjanak: legfőképp figyelmet és szeretetet. Amelyik Oroszlán nem fél attól, hogy elveszíti a népszerűségét, az egyensúlyban van, szereti önmagát, mások becsülik, bíznak benne, és anélkül hogy akarná vagy észrevenné, a társaság vagy a figyelem középpontjává válik, köszönhetően a kisugárzásának. Van, akinek ez teher, de meg kell értenie, el kell fogadnia, hogy uralkodásra született.

Kreatív és szerelmes

Az Oroszlán szerelemre vágyik, és nagyon tud szeretni! A szerelem érzésébe szerelmesek. Alapvető életigenlő hozzáállásuk adja számukra a kreatív erőt, amellyel képesek átszellemült állapotban alkotni, új dolgokat teremteni, minden más jegynél könnyedebben. Ugyanakkor félnek a középszerűségtől, ezért keresik a kreatív lehetőségeket és szerepeket, művészi tevékenységeket, amikben vágynak megtalálni önmagukat, felfedezni, hogy kik is ők valójában.

Nagyvonalú és pompakedvelő

Igaz, bár nem minden Oroszlánt dob fel a csillogás és az arany, de a minőség igen. Nemcsak önmagukat szeretik, nemcsak önmagukkal nagyvonalúak, de másokat is szeretnek boldoggá tenni. Ezt amikor kifejezik, nem aprózzák el. Nagyvonalúak és gálánsak. Nem sértődnek meg persze, ha ebben az ő nagyszerűségüket újra és újra felfedezik, de annak már nem kell hangos ünneplésben végződnie. Csak vegyék észre.

Végezetül ne felejtsük el megemlíteni néhány jellemző árnyoldalát az Oroszlánnak. A hiúság, a hatalomvágy, az érvényesülési vágy néha túlteng, és átcsaphat önteltségbe, nagyképűségbe, dorbézolásba. Az éntudatuk valóban erős. „Régen valóban egoista voltam, mára már csak tökéletes!” – olvastam egy hozzászólásban, ami ugyan vicces, de beszédes is.

Ha a társatok Oroszlán

  • Hagyni kell őt vágyakozni
  • Ne vegyétek el tőle az örömöt, amit a sóvárgás szerez
  • Féltékeny, és nem osztozik másokkal. Ízlése kifinomult, és a partnerétől is ezt várja
  • Olyan társ, aki mindenért vállalja a felelősséget, és mindent megtesz, hogy örömöt szerezzen és kényelmes életet biztosítson
Ajánlott cikkek