Lélek

Az Oroszlán jegy jellemzése – Nekik tényleg minden jár?

Az Oroszlán jegy szereti az életet, szereti a sikert, és hajlandó is ezért tenni. Emiatt sok irigye is van. Azok az Oroszlánok, akiknek a siker korlátozva van, akiknek nem adják könnyen, vagy bekorlátozza őket, nagyon tudnak szenvedni, és az ezzel járó visszavonulást nem élik meg jól, szintén iriggyé tudnak válni. Ha szeret, még a Hufnágel Pisti sem rúghat labdába.

vous - 2021.12.08.
Az Oroszlán jegy jellemzése – Nekik tényleg minden jár?

5 tulajdonság, amit mások gondolnak egy Oroszlánról

  1. Uralkodó
  2. Egoista
  3. Kreatív
  4. Nagyvonalú
  5. Pompakedvelő

Nézzük, mi az igazság!

Egy Oroszlán általában sosem marad észrevétlen. Arra született, hogy előtérben legyen. Uralkodói jegy, amelyet a Nap ural. Ha egy kiegyensúlyozott Oroszlán megjelenik, úgy keringesz körülötte, mint ahogyan a Nap körül a bolygók: vonzereje megigéz, ereje elbűvöl, és csak azt veszed észre, hogy nem tudsz nem rá figyelni. Nem látunk mást, csak őt! Szíve nyitott, életereje, életrevalósága pedig magával ragad. Jó érzés a közelében lenni.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Egoista jegy

Igen, de ez csak azoknál az Oroszlánoknál nyilvánul meg, akiknek nagyon kevés önbizalmuk van, és folyton visszaigazolást keresnek. Ők csak magukra figyelnek, és arra, hogy kapjanak: legfőképp figyelmet és szeretetet. Amelyik Oroszlán nem fél attól, hogy elveszíti a népszerűségét, az egyensúlyban van, szereti önmagát, mások becsülik, bíznak benne, és anélkül hogy akarná vagy észrevenné, a társaság vagy a figyelem középpontjává válik, köszönhetően a kisugárzásának. Van, akinek ez teher, de meg kell értenie, el kell fogadnia, hogy uralkodásra született. 

A hagyomány szerint az Oroszlán testesíti meg a szerelem és a kreativitás fogalmát.

Az Oroszlán szerelemre vágyik, és nagyon tud szeretni!

A szerelem érzésébe szerelmesek. Alapvető életigenlő hozzáállásuk adja számukra a kreatív erőt, amellyel képesek átszellemült állapotban alkotni, új dolgokat teremteni, minden más jegynél könnyedebben. Ugyanakkor félnek a középszerűségtől, ezért keresik a kreatív lehetőségeket és szerepeket, művészi tevékenységeket, amikben vágynak megtalálni önmagukat, felfedezni, hogy kik is ők valójában.

Pompakedvelő

Igaz, bár nem minden Oroszlánt dob fel a csillogás és az arany, de a minőség igen.

Nemcsak önmagukat szeretik, nemcsak önmagukkal nagyvonalúak, de másokat is szeretnek boldoggá tenni. Ezt amikor kifejezik, nem aprózzák el. Nagyvonalúak és gálánsak. Nem sértődnek meg persze, ha ebben az ő nagyszerűségüket újra és újra felfedezik, de annak már nem kell hangos ünneplésben végződnie. Csak vegyék észre.

Végezetül ne felejtsük el megemlíteni néhány jellemző árnyoldalát az Oroszlánnak. A hiúság, a hatalomvágy, az érvényesülési vágy néha túlteng, és átcsaphat önteltségbe, nagyképűségbe, dorbézolásba. Az éntudatuk valóban erős. „Régen valóban egoista voltam, mára már csak tökéletes!” –olvastam egy hozzászólásban, ami ugyan vicces, de beszédes is.

Ha a társatok Oroszlán

  • Hagyni kell őt vágyakozni
  • Ne vegyétek el tőle az örömöt, amit a sóvárgás szerez
  • Féltékeny, és nem osztozik másokkal. Ízlése kifinomult, és a partnerétől is ezt várja
  • Olyan társ, aki mindenért vállalja a felelősséget, és mindent megtesz, hogy örömöt szerezzen és kényelmes életet biztosítson
Cséfalvay Fanny

Grafika: Cséfalvay Fanni

Divatillusztrátorként fontosnak tartom, hogy a rajzaim által érzéseket, hangulatokat közvetítsek. A VOUS hétről hétre örömteli kihívások elé állít, és lehetőséget ad, hogy újabb és újabb témákat dolgozzak fel a legkülönfélébb rajzi eszközökkel. A legtöbb ihletet a környezetemből, a divatból, és a képzőművészetből merítek. Rajzaimban a női szépséget, a nők sokféleségét jelenítem meg. Divattervezőként végeztem a MOME-n, a mindennapokban tervezőként és illusztrátorként dolgozom. Munkáimat megtaláljátok a Facebook-oldalamon is.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.