Világ

Jön, jön, JÖN a kánikula: VOUS-tippek a túléléshez

Még fel sem lélegeztünk a hatalmas hőség után, amit egy kis hidegfront tett elviselhetőbbé hétfőn, már megint jön a majdnem negyven fokos forróság.
vous - 2015.07.16.
Jön, jön, JÖN a kánikula: VOUS-tippek a túléléshez

Nincs menekvés a meleg elől. Hétvégén szinte mindenhol kánikula várható. Szombaton 33 és 37 fok között lesz a legmagasabb hőmérséklet, vasárnap pedig akár 39 fok is lehet. Mielőtt teljesen kétségbeesnétek, hogy borzalmas hétvége vár rátok és nem tudjátok eldönteni, hogy a négy fal között üljetek a légkondi alatt vagy inkább strandra menjetek, mi is adunk pár tippet a hőség ellen:

  • Zuhanyozzatok többször egy nap és próbáljátok lehűteni magatokat langyos vízzel.
  • Igyatok nagyon-nagyon sokat! Amennyire most gondoltok, azt szorozzátok meg kettővel.
  • Rakjatok hideg vizes törölközőt a nyakatokba.
  • Hordjatok jól szellőző, laza ruhát.
  • Fogjátok copfba a hajatokat.
  • Ne aszalódjatok a napon, maradjatok árnyékban és akkor is használjatok fényvédőt.

Ezek mellett pedig már korábban is olvashattatok tőlünk arról, hogyan kell jégkását készíteni otthon egyszerűen!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.