Világ

Egy 12 éves lány felfedezésétől leesett az orvosok álla

Semmelweis Ignác – aki rájött, hogy életmentő lehet kezet mosni a műtétek előtt – is megemelné a kalapját egy ötödikes amerikai kislány előtt. A 12 éves gyerek ugyanis olyan orvosi felfedezést tett a plüssállatain, hogy még a szaklapokba is bekerült vele.
vous - 2015.07.14.
Egy 12 éves lány felfedezésétől leesett az orvosok álla

Gaby Zane a www.hellogiggles.com szerint egy iskolai feladat miatt kezdte el kérdezgetni orvos édesanyját a szakmájáról. A kislány pedig valami egészen rémisztő dolgot tudott meg az asszonytól: a plüssállatok ki vannak tiltva a műtőkből! Természetesen ennek az oka, hogy minimalizálják a fertőzésveszélyt ezekben a steril szobákban, ám Gabyt ez egyáltalán nem győzte meg és eldöntötte, változtatni fog ezen. Napokon belül egy megdöbbentő és tökéletes megoldással állt elő, ami évek óta ott volt a szakemberek orra előtt, csak nem vették észre. Gaby ugyanis rájött, hogy ha a plüssállatok azért nem mehetnek be a műtőbe, mert bacilusok vannak rajtuk, akkor 

ki kell mosni őket!

Gaby le is ellenőrizte az elméletét, mosógépbe, majd a szárítóba rakta kedvenc játékcicáját, majd leteszteltette, mennyi baktérium maradt rajta. Az eredmény pedig elsöprő lett: a kórokozók 94 százalékát sikerült eltüntetnie egyetlen mosással. A büszke édesanya természetesen elújságolta kollégáinak lánya sikerét, a szakemberek pedig annyira meglepődtek ezen a kézenfekvő megoldáson, hogy Gaby felfedezése még egy orvosi szaklapba is bekerült.

Ajánlott cikkek