Világ

Folytatódik a Plútó-láz – Újabb felfedezés a törpebolygón!

Még mindig Plútó-lázban ég az egész világ, ami nem csoda. Megvannak a legújabb közeli képek a törpebolygóról és ezzel együtt egy felfedezés is!

vous - 2015.07.16.
Folytatódik a Plútó-láz – Újabb felfedezés a törpebolygón!

Minden nap egy újabb felfedezésre ébredünk a Plútóval kapcsolatban. Ahogy arról beszámoltunk, a törpebolygón tegnap még szív formát és más vicces dolgokat véltek látni az emberek. Mára azonban a tudósok is megfigyeltek pár érdekességet.

A legújabb közeli képeknek köszönhetően megtudhattuk azt is, hogy a törpebolygón szívecskéken kívül bizony jég is van, nem is akármilyen formában. Egy 3350 méter magas hegy is található a Plútó felszínén, amit ráadásul jég borít. A tudósok meglepve látták a jeges csúcsokat, amelyek valószínüleg körülbelül 100 millió évvel ezelőtt keletkeztek. A NASA szerint ezek a csúcsok még akár mindig "növésben" lehetnek.

Alan Stern, a New Horizons nevű küldetés egyik kutatója így nyilatkozott:

Most már van egy elszigetelt kisbolygónk, ami 4,5 milliárd év után aktivitást mutat. Ez a felfedezés nagyon sok geofizikust fog visszavinni a rajztáblához.

Nagy volt a meglepődés…

…a hegycsúcsok láttán

De végül így örültek nekik

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.