Világ

Folytatódik a Plútó-láz – Újabb felfedezés a törpebolygón!

Még mindig Plútó-lázban ég az egész világ, ami nem csoda. Megvannak a legújabb közeli képek a törpebolygóról és ezzel együtt egy felfedezés is!

vous - 2015.07.16.
Folytatódik a Plútó-láz – Újabb felfedezés a törpebolygón!

Minden nap egy újabb felfedezésre ébredünk a Plútóval kapcsolatban. Ahogy arról beszámoltunk, a törpebolygón tegnap még szív formát és más vicces dolgokat véltek látni az emberek. Mára azonban a tudósok is megfigyeltek pár érdekességet.

A legújabb közeli képeknek köszönhetően megtudhattuk azt is, hogy a törpebolygón szívecskéken kívül bizony jég is van, nem is akármilyen formában. Egy 3350 méter magas hegy is található a Plútó felszínén, amit ráadásul jég borít. A tudósok meglepve látták a jeges csúcsokat, amelyek valószínüleg körülbelül 100 millió évvel ezelőtt keletkeztek. A NASA szerint ezek a csúcsok még akár mindig "növésben" lehetnek.

Alan Stern, a New Horizons nevű küldetés egyik kutatója így nyilatkozott:

Most már van egy elszigetelt kisbolygónk, ami 4,5 milliárd év után aktivitást mutat. Ez a felfedezés nagyon sok geofizikust fog visszavinni a rajztáblához.

Nagy volt a meglepődés…

…a hegycsúcsok láttán

De végül így örültek nekik

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon