Világ

Folytatódik a Plútó-láz – Újabb felfedezés a törpebolygón!

Még mindig Plútó-lázban ég az egész világ, ami nem csoda. Megvannak a legújabb közeli képek a törpebolygóról és ezzel együtt egy felfedezés is!

vous - 2015.07.16.
Folytatódik a Plútó-láz – Újabb felfedezés a törpebolygón!

Minden nap egy újabb felfedezésre ébredünk a Plútóval kapcsolatban. Ahogy arról beszámoltunk, a törpebolygón tegnap még szív formát és más vicces dolgokat véltek látni az emberek. Mára azonban a tudósok is megfigyeltek pár érdekességet.

A legújabb közeli képeknek köszönhetően megtudhattuk azt is, hogy a törpebolygón szívecskéken kívül bizony jég is van, nem is akármilyen formában. Egy 3350 méter magas hegy is található a Plútó felszínén, amit ráadásul jég borít. A tudósok meglepve látták a jeges csúcsokat, amelyek valószínüleg körülbelül 100 millió évvel ezelőtt keletkeztek. A NASA szerint ezek a csúcsok még akár mindig "növésben" lehetnek.

Alan Stern, a New Horizons nevű küldetés egyik kutatója így nyilatkozott:

Most már van egy elszigetelt kisbolygónk, ami 4,5 milliárd év után aktivitást mutat. Ez a felfedezés nagyon sok geofizikust fog visszavinni a rajztáblához.

Nagy volt a meglepődés…

…a hegycsúcsok láttán

De végül így örültek nekik

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.