Világ

Jótékonykodás a javából

Mielőtt mindenki azt hinné, hogy Földünk megérett a pusztulásra és az eltorzult, pénzhajhász társadalomban már semmi jó nem történhet velünk, akkor itt az élő példa, hogy bizony vannak kivételek.
vous - 2015.07.14.
Jótékonykodás a javából

Budapesten is elindult egy olyan kezdeményezés egyes éttermekben, hogy be lehet fizetni rászorulókat egy ebédre. És olyat is hallottam, hogy ugyanez kávéval is működik.

A Nextsharkon megjelent videó fantasztikus. Két teljesen átlagos férfi, két jó barát, Mike Lewis és Rob Westerman elhatározták, hogy segítenek másokon. Két órán keresztül fizették mások számláit, az akcióról pedig felvétel is készült. Azt hiszem, ilyen típusú segítségnyújtásra még nem nagyon volt példa. A videó és a meglepett vásárlók reakciója önmagáért beszél:

A videó végén az egyik nő azt mondja, legközelebb ő is ki fogja fizetni más számláját. Szóval igen, vannak még jó emberek. És lesznek is. Csak egy ötlet kell, egy kis jóindulat és máris örömtelivé varázsoltuk valaki más napját. Ilyenkor pedig mindig eszembe jut, hogy valóban igaz a mondás: az az igazi boldogság, mikor másoknak okozhatunk örömet. Önzetlenül, szívből.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon