Otthon

Most készítsetek jégkását hétvégére!

A jégkása vagy fagyi? A döntés nem egyszerű, hiszen mindkettő hűsítő és finom. De milyen jó az, amikor nem kell dönteni, hanem úgy hozza az élet, hogy egy jégkásakészítő-gépet varázsol a szerkesztőség épületébe.
vous - 2015.07.10.
Most készítsetek jégkását hétvégére!

Igazi őrület lett úrrá, mikor kiderült, hogy van egy igazi jégkásagép a szerkesztőség épületében. Mindenki a hűsítő édes színes nedűre gondolt. Futás a konyhába, és kezdődhet is a kortyolgatás. De mivel én ezt otthon is szeretném iszogatni, nem álltam meg ennyinél, hanem kerestem egy egyszerű receptet, amivel folytatódhat a dőzsölés otthon.

  • Fogjatok egy flakon szénsavas üdítőt.
  • Tegyétek be a hűtőbe három órára, nagyon fontos, hogy jó hideg legyen, gyakorlatilag túl kell hűteni.
  • Amikor kiveszitek, óvatosan ráztok rajta egyet, majd még óvatosabban nyissátok ki.
  • Öntsétek pohárba és kész a jégkása!

Igen, ennyire egyszerű, csak két dologra kell odafigyelni: kicsit több, mint három órát legyen a mélyhütőben, és nagyon, de tényleg nagyon óvatosan nyissátok ki a flakont. Mindenki csak saját felelősségére játsszon fizikai tanárt otthon!

Ismerős a dekoráció? Nem véletlenül!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.