Trend

Ha nem akarjátok elrontani a sminketeket, ne csukjátok be a szátokat!

Helen Fielding, a Bridget Jones naplója írónője már a könyvében is boncolgatta a csajos dolgokat, így hát nem meglepő, hogy tőle származik az az idézet is, miszerint „a szempillafestés alatti szájtátás szükségessége egyike a természet megmagyarázhatatlan nagy minisztériumainak”.
vous - 2015.07.09.
Ha nem akarjátok elrontani a sminketeket, ne csukjátok be a szátokat!

Pedig annyira nem is érthetetlen a dolog. Legalábbis van néhány elméletem a saját megfigyeléseim alapján, mert persze hogy megpróbáltam csukott szájjal kifesteni a szemem.

A következő történt:
  • Becsuktam ugyan a szám, de akkor hunyorognom kellett, és a szemöldököm sem esett jól fenntartani
  • Önkéntelenül összeszorítottam a fogaim a koncentrálástól
  • Tök bénának éreztem magam

Szóval nekem három elméletem van.
Az egyik, hogy ez egy misztikus valami, amire kár keresni a választ, már az ősasszonyok is tátott szájjal rebegtették a pilláikat. Úgy kell csinálni, vagy tönkremegy az egész. Pont.

A másik, hogy a nyitott száj miatt több levegőhöz juttok, ezért könnyebben megy a koncentrálás. Mondjuk én elég szuszogós típus vagyok.

A harmadik, hogy tök egyszerű anatómiai oka van. Az arcizmok és a szemizmok összeköttetésben vannak, ezért ha felvonjátok a szemöldökötöket, a szátok is reflexszerűen kitátjátok. A szemöldökötöket pedig azért vonjátok fel, mert ha túl közel kerül valami a szemetekhez, akkor ösztönösen becsukjátok, vagy minél nagyobbra nyitjátok azt. Ez utóbbi kicsit azt az illúziót adja, mintha ezzel távolabb kerülne az akadálytól a szemetek, pedig nem.

Én maradok a tátott szájnál, csukva tök kényelmetlen, ráadásul még instabil is lesz a kezem. De ha valamelyikőtök csukott szájjal festi a szemét, akkor meséljetek, hogy megy!
Címkék: #smink
Ajánlott cikkek