Egyéb kategória

Üzenet a sofőrnek, aki vezetés közben mobilozik

Sajnos egyre többször hallani, hogy a vezetés közbeni telefonhasználat miatt történt közúti baleset. Lehet, hogy csak egy pillanatnak tűnik, amíg ránézel a telefonodra, de ez bőven elég ahhoz, hogy baj történjen.
vous - 2023.08.29.
Üzenet a sofőrnek, aki vezetés közben mobilozik

Az utóbbi években az autóbalesetek nagy része annak az emberi ostobaságnak tulajdonítható, hogy az autóvezetők nem veszik tudomásul, hogy a volán mögött ülve saját és mások életével játszanak. A telefonod képernyőjére bámulva nemcsak a vezetés irányítását veszíted el, hanem az eszedet is.

Az egyik pillanatban még koncentrálsz az útra, a következőben már azon kapod magad, hogy üzenetet írsz, telefonálsz, videót rögzítesz, a neten keresel valamit…

Te és a telefonod együttesen képesek vagytok pusztítani.

A szabályosan közlekedő autósok, gyalogosok, és mindenki más, aki részt vesz a forgalomban, megérdemlik a biztonságos utakat, ahol nem kell félniük a figyelmetlen sofőrök miatt.

Forrás: Canva

Egy gyors hívás vagy üzenet nem ér fel azokkal a kockázatokkal, amelyeket a vezetés közbeni telefonhasználat magával hoz. Ne vond meg másoktól azt a jogot, hogy biztonságosan közlekedhessenek az utakon, csak azért, mert te úgy érzed, a telefonod előrébb való!

Gondolj csak bele, mennyivel jobb lenne, ha nyugodtan és biztonságban érkeznél meg a célodhoz! Ha fontos hívásod van vagy sürgős az üzeneted, állj félre egy biztonságos helyen, hogy nyugodtan elintézhesd a halaszthatatlan dolgodat! Ha navigációra van szükséged, állítsd be még elindulás előtt, ne menet közben böngészd, hova is kell menned. És természetesen felejtsd el a vezetés közbeni fotózást és videózást, borzasztóan felelőtlen, gyerekes dolog.

Nőj fel és viselkedj úgy, ahogy egy normális ember viselkedik, aki autóba ül!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.