Egyéb kategória

Üzenet a sofőrnek, aki vezetés közben mobilozik

Sajnos egyre többször hallani, hogy a vezetés közbeni telefonhasználat miatt történt közúti baleset. Lehet, hogy csak egy pillanatnak tűnik, amíg ránézel a telefonodra, de ez bőven elég ahhoz, hogy baj történjen.
vous - 2023.08.29.
Üzenet a sofőrnek, aki vezetés közben mobilozik

Az utóbbi években az autóbalesetek nagy része annak az emberi ostobaságnak tulajdonítható, hogy az autóvezetők nem veszik tudomásul, hogy a volán mögött ülve saját és mások életével játszanak. A telefonod képernyőjére bámulva nemcsak a vezetés irányítását veszíted el, hanem az eszedet is.

Az egyik pillanatban még koncentrálsz az útra, a következőben már azon kapod magad, hogy üzenetet írsz, telefonálsz, videót rögzítesz, a neten keresel valamit…

Te és a telefonod együttesen képesek vagytok pusztítani.

A szabályosan közlekedő autósok, gyalogosok, és mindenki más, aki részt vesz a forgalomban, megérdemlik a biztonságos utakat, ahol nem kell félniük a figyelmetlen sofőrök miatt.

Forrás: Canva

Egy gyors hívás vagy üzenet nem ér fel azokkal a kockázatokkal, amelyeket a vezetés közbeni telefonhasználat magával hoz. Ne vond meg másoktól azt a jogot, hogy biztonságosan közlekedhessenek az utakon, csak azért, mert te úgy érzed, a telefonod előrébb való!

Gondolj csak bele, mennyivel jobb lenne, ha nyugodtan és biztonságban érkeznél meg a célodhoz! Ha fontos hívásod van vagy sürgős az üzeneted, állj félre egy biztonságos helyen, hogy nyugodtan elintézhesd a halaszthatatlan dolgodat! Ha navigációra van szükséged, állítsd be még elindulás előtt, ne menet közben böngészd, hova is kell menned. És természetesen felejtsd el a vezetés közbeni fotózást és videózást, borzasztóan felelőtlen, gyerekes dolog.

Nőj fel és viselkedj úgy, ahogy egy normális ember viselkedik, aki autóba ül!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.