Egyéb kategória

Szivárványt a világnak – fantasztikus hazai innovációk

Ha mi, magyarok nem lennénk, akkor az emberek nem írhatnának tollal, nem lenne gyufa, és dobostortát sem ehetne senki. De vajon mostanában is előrukkolunk utánozhatatlan találmányokkal? Igen!
vous - 2015.07.08.
Szivárványt a világnak – fantasztikus hazai innovációk

Ezért oda lesz a pasitok is: saját készítésű sör otthon

Fejlesztésének utolsó szakaszába ért ez a magyar találmány, melynek segítségével könnyen elkészíthetitek a saját, személyre szabott sörötöket a konyhátokban. Jól hangzik, nem?

A mindig egyenesen vágó olló

Ugye, veletek is előfordult már, hogy akárhogy próbálkoztatok, nem tudtatok egyenesen vágni? Most itt a megoldás! A MOME egyik hallgatója egy asztalhoz rögzíthető ollót fejlesztett ki, melynek segítségével biztosan nem lesz több görbe vonal! 

Kerékpáros irányjelző

Mert az első mindig a biztonság – főleg, ha ilyen lazán is néz ki. Nézzétek, hogy könnyíti meg ez a karpánt a biciklisek közlekedését.

Szivárványfüst

Ezt az igazi szemkápráztató találmányt Fejes Józsefnek köszönhetjük. Ő hozta létre a programot, ami olyan képeket állít elő, melyeken minden pixel más-más színű. Így összesen 16,8 millió eltérő színt láthatunk. A program működését bemutató videó már az egész világot meghódította, most itt az ideje, hogy ti is ámuljatok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.