Egyéb kategória

Szivárványt a világnak – fantasztikus hazai innovációk

Ha mi, magyarok nem lennénk, akkor az emberek nem írhatnának tollal, nem lenne gyufa, és dobostortát sem ehetne senki. De vajon mostanában is előrukkolunk utánozhatatlan találmányokkal? Igen!
vous - 2015.07.08.
Szivárványt a világnak – fantasztikus hazai innovációk

Ezért oda lesz a pasitok is: saját készítésű sör otthon

Fejlesztésének utolsó szakaszába ért ez a magyar találmány, melynek segítségével könnyen elkészíthetitek a saját, személyre szabott sörötöket a konyhátokban. Jól hangzik, nem?

A mindig egyenesen vágó olló

Ugye, veletek is előfordult már, hogy akárhogy próbálkoztatok, nem tudtatok egyenesen vágni? Most itt a megoldás! A MOME egyik hallgatója egy asztalhoz rögzíthető ollót fejlesztett ki, melynek segítségével biztosan nem lesz több görbe vonal! 

Kerékpáros irányjelző

Mert az első mindig a biztonság – főleg, ha ilyen lazán is néz ki. Nézzétek, hogy könnyíti meg ez a karpánt a biciklisek közlekedését.

Szivárványfüst

Ezt az igazi szemkápráztató találmányt Fejes Józsefnek köszönhetjük. Ő hozta létre a programot, ami olyan képeket állít elő, melyeken minden pixel más-más színű. Így összesen 16,8 millió eltérő színt láthatunk. A program működését bemutató videó már az egész világot meghódította, most itt az ideje, hogy ti is ámuljatok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.