Otthon

Önfelfújó matracok sátorozáshoz, táborozáshoz

Közeleg a nyár és mindenki igyekszik kiválasztani a neki és családtagjai, barátai számára kedvező nyaralási formát. Érdekes módon ismét egyre népszerűbbek a sátras, lakókocsis kirándulások, ami különösen gyermekes családok esetében nagy kaland, hiszen szinte a természet közvetlen közelében élhetünk néhány napig.
vous - 2023.05.16.
Önfelfújó matracok sátorozáshoz, táborozáshoz

Alapvető holmik sátorozáshoz

Amíg egy szállodai nyaraláshoz a ruháinkon és egyéb kiegészítőkön kívül mást nem kell vinni, addig egy sátras, lakókocsis utazáshoz már jó előre el kell kezdeni készülődni. Temérdek holmit be kell szerezni, hiszen arra a néhány napra a sátor lesz a lakóhelyünk. Az egyik, talán legfontosabb “bútordarabunk” a fekhelyünk. A BestMarkt webáruház ágyak, matracok kínálatát böngészve átgondolhatjuk, milyen méretű és formatervezésű fekhely illik a sátrunkba és tetszik nekünk.

Ezenkívül a matracra kell, hogy kerüljön egy jó minőségű hálózsák, és nem árt, ha van néhány összecsukható székünk, valamint egy kis asztalunk, ahol étkezni is tudunk. Hasznos kiegészítők a különféle LED-es lámpák, kisebb tárolók, rekeszek, valamint a speciálisan sátras kirándulásokra tervezett konyhai kiegészítők.

Sátorozni a legtöbben tengerpartra mennek, de még ott is előfordulhatnak hirtelen érkező záporok, amikor is bekényszerülünk több órára is a sátorba. Ilyenkor jó, ha van egy szőnyeg is a sátor központi részén, amit könnyedén tudunk tisztogatni. Amikor pedig megjön a jó idő, az elősátor rész alá is kiteríthetjük.

Milyen matracot válasszunk sátorba?

Ennek eldöntéséhez van néhány alapvető szempont, amit együttesen figyelembe kell venni. Ezek közül az egyik, hogy mennyire vastag matracon szeretnénk aludni. Minél idősebb valaki, annál valószínűbb, hogy a vastagabb változatokat preferálja. A BestMarkt webáruház kínálatában már nagyon sok fajta matrac található, és ami rendkívül kedvező bennük, hogy kicsomagolva önmagától felfújódnak, majd a sátorozás befejeztével egyszerűen csak leengedjük őket.

A másik alapvető szempont a méret. A sátor megvásárlásakor a csomag tartalmazza a sátor alaprajzát, így egyszerűen ki tudjuk számítani, hogy belefér-e a matrac a sátorba. Azonban ne felejtsük el, hogy szinte mindegyik sátor már legalul sem függőleges, így ha egy nagyon vastag matracot választunk, vegyük figyelembe, hogy annyival kisebb helyünk van.

A legtöbb ilyen ágybetétet, ahogy a neve is mutatja, ágyba is helyezhetjük, ezek a beltéren és kültéren egyaránt használható fajták. Tehát ha olyat választunk, amit otthonunkban is le tudunk valahová fektetni, pl. vendégszobába, akkor egy egész évben hasznos kiegészítőt vásároltunk.

Kempingágyak, szőnyegek

Nem mindenki szeret vagy tud a földön aludni, még ha vastag is az a matrac. Nekik ajánljuk a kempingágyakat, amelyek szintén nagyon praktikusak összecsukható kialakításuk révén, és akár minden nap felállíthatók egy könnyed mozdulattal. Mobilisak, bárhová áthelyezhetők és akár egész évben használhatók lakásban is vendégágyként. A kempingágyak alá javasolt kiteríteni egy szintén összecsukható szőnyeget.

Ajánlott cikkek