Egyéb kategória

Modern műalkotások pop-up kiállítása és tavaszi kulturális programsorozat Újbudán

Április elejétől a tavasz nyitányaként kortárs kiállítás és aukció, valamint izgalmas művészeti programsorozat várja az Allee Bevásárlóközpontba látogatókat. A „Közös nyelvünk a művészet” pop-up kiállítás során hétköznapi használati tárgyak felhasználásával létrehozott műalkotásokat fedezhetünk fel. Ezzel párhuzamosan Mondd! Lásd! Halld! címmel áprilisban három szombati napon az érzékelés köré épülő szórakoztató programok várják az érdeklődőket: inspiráló beszélgetéseket hallgathatunk ismert művészekkel, valamint koncertekkel és a mesterséges intelligenciát használó képalkotási lehetőségekkel is készülnek a szervezők.
vous - 2023.04.03.
Modern műalkotások pop-up kiállítása és tavaszi kulturális programsorozat Újbudán

A művészetet nem kell leválasztani a hétköznapok világáról, és beemelni azt minden esetben egy galériába vagy múzeumba – erre kíván reflektálni a „Közös nyelvünk a művészet” tavaszi programsorozat. „Hiszünk abban, hogy a művészet mindenkié, és egy univerzális, közös nyelv része, ami előmozdíthatja egymás megértését” – mondta az esemény kapcsán Bernád Judit, az Allee Bevásárlóközpont igazgatója.

Forrás: Allee / Kámán Albert

Az Art is Business-szel együttműködve, öt művész, a bevásárlóközpont üzleteiben megtalálható hétköznapi, használati tárgyak felhasználásával is készült, modern műalkotásaiból láthatunk pop-up kiállítást az Allee átriumában. A látványos időszaki tárlat április 1-jén indul, központi eleme pedig egy majd 10 négyzetméteres, a Húsvét-szigetek híres ember arcú szobraira utaló moai arc-installáció, ami legnagyobb részben az üzletek által felajánlott termékekből született meg. A művészek között van aki a bevásárlóközpont régi, kedves kabala figuráját, a neonzöld plüss békát használta fel alkotásához, szemléltetve, hogy minden generációnak megvan a kedvenc játékfigurája, míg egy másik alkotónak a GAS üzlet biztosított nadrágokat, amelyek átlényegülve a Rorschach-teszt ismert foltjait idézik. A műalkotásokat aukcióra bocsátják, a befolyt összeggel pedig a XI. kerületi MU Színház Egyesület jövőbeli projektjeit támogatják.

Forrás: Allee / Kámán Albert

A kiállítással párhuzamosan Mondd! Lásd! Halld! címmel áprilisban, három szombati napon ismert kortárs művészek az érzékelés köré épülő szórakoztató programokkal várják az Allee-ba látogatókat. Minden művészeti ág teret kap, legyen szó költészetről, zenéről, irodalomról vagy éppen a mesterséges intelligenciát alkalmazó képalkotásról. Április 15-én, a Mondd! napon Fiala Borcsától, Balatoni Józseftől és Szendrői Csabától halhatunk inspiráló történeteket a Bátorságok Könyve kezdeményezés keretén belül, Simon Márton slammer pedig zenei kísérettel adja elő műveit. Április 22-én A Halld! nap keretén belül a Pálferis Kamarakórus, Neumann Balázs jazz-zongoraművész és a XI. kerületi Készenléti Rendőrség fúvószenekara lép fel, a könnyedebb zenei műfajok kedvelőinek pedig Henri Gonzo koncertje lehet izgalmas program. Április 29-én, a Lásd! napon a mesterséges intelligencia technológiáját használva egyedi képeket alkothatnak a látogatók, de portré- és karikatúra rajzoló is várja az érdeklődőket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.