Otthon

Így spórolj időt a takarítással!

Van, aki imád takarítani, de azért valljuk be, ők jelentik a kisebbséget. A legtöbb embernek ez egy kötelező rossz, egy fárasztó házimunka, amelyen időnként túl kell esni. Éppen ezért fontos, hogy optimalizáljuk a folyamatot, azaz elérjük, hogy a takarítás a legkevesebbet vegyen el az értékes szabadidőnkből. De hogy érjük ezt el? Igyekszünk segíteni néhány tippel!
vous - 2023.03.08.
Így spórolj időt a takarítással!

Átgondoltság, tervezés, csoportosítás

A takarítással úgy tudunk a leghamarabb végezni, ha alapból rendben tartjuk az otthonunkat, így nem kell a nulláról kezdenünk a folyamatot. Ha a környezetedet rendben tartod, akkor minden alkalommal kevesebb időt kell szánnod a takarításra. Ezt kis dolgok is segíthetik: ha rendszeresen a helyükre teszed a ruháidat, elmosogatsz az étkezések után, vagy éppen minden este indítasz egy mosást, akkor nem lesz annyi rendetlenség, amit rendbe kell tenni a takarítási folyamat elején.

A takarítószerek minőségére is oda kell figyelni. Az olyan népszerű megoldások, mint például az univerzális tisztítószerek és a mikroszálas kendők, könnyen használhatók és rengeteg időt spórolhatnak meg. Nem feltétlenül kell húszféle takarítószerre költened: az univerzális tisztítószerek használatával a legtöbb esetben nem szükséges az egyes felületekhez külön készítményeket alkalmazni. Időt és pénzt is spórolhatsz ezzel.

Ha megtervezed a takarítást, akkor könnyebb lesz minden feladatot végrehajtani. Érdemes készíteni egy listát a teendőkről, majd eldönteni, hogy melyik nap melyik feladatot végzed el. Amennyiben csoportosítod a feladatokat, kevesebb időt kell majd szánnod minden egyes folyamatra. Például ha egyszerre takarítod a fürdőszobát és a konyhát, akkor egyszerre használhatod ugyanazt a takarítószert és a kendőt. Ha pedig rendszeresen takarítasz, akkor a feladatok nem halmozódnak fel. Erre remek példa egy robotporszívó alkalmazása.

Miért éri meg robotporszívót használni?

A robotporszívók sok előnnyel rendelkeznek a hagyományos porszívókhoz képest. Az automatizált működésük miatt az emberi beavatkozás minimális: egyszerűen be kell állítani a programot, majd a robotporszívó elvégzi önállóan a takarítást. Mivel önállóan dolgozik, nem kell kézzel takarítani, ami így jelentős időmegtakarítást jelenthet. A robotporszívók képesek naponta ellátni a feladatukat, akár akkor is, amikor nem vagyunk otthon, ami segít megőrizni a tiszta környezetet, emellett általában csendesebbek, mint a hagyományos verziók, így lehetővé teszik a halk takarítást, anélkül, hogy zavarnának másokat.

Hatalmas előnyük még a hatékonyság: a robotizált eszközök hatékonyan takarítják a padlót, egy négyzetcentimétert sem hagynak ki, így sok esetben jobban teljesítenek, mint a hagyományos porszívók. A legtöbb robotporszívó ráadásul rendelkezik programozási képességgel, ami lehetővé teszi, hogy az eszközt beállítsuk a megfelelő időre és a megfelelő helyre. Ha pedig gond lenne, az is orvosolható: a robotporszívók karbantartása egyszerűbb, mint a hagyományos modelleké, mivel csak a porszívó tasakját kell kiüríteni, illetve tisztítani a kefét.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.