Egyéb kategória

Ilyet évente csak egyszer látni: a tiszavirág nászrepülése

Magyarország gyönyörű. Tényleg. Legalábbis mi a VOUS szerkesztőiként ezt gondoljuk és meg is mutatjuk. A mai képünkön a tiszavirág látványos nászrepülését láthatjátok.
vous - 2015.06.19.
Ilyet évente csak egyszer látni: a tiszavirág nászrepülése

A tiszavirág a Tiszán és mellékfolyóin élő kérészfaj. Rajzása az esti órákban kezdődik és körülbelül három órán át tart – írja a Wikipedia. Ilyenkor a hímek a levegőben párosodnak a nőstényekkel, majd rövid időn belül elpusztulnak. Csak kevesek láthatják a rajzást élőben is: a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának szervezésében motoros halászladikkal lehet bejutni a rovarok közé is. Sajnos az egész annyira rövid ideig tart, hogy idén valószínűleg már lemaradtunk erről, de az infókért érdemes figyelni a Facebook-oldalukat.

Küldjtetek fotót!

Van egy jó fotótok a tihanyi levendulaszüretről? A dombok között felszálló harmatról? A balatoni naplementéről? Küldjétek el a legjobb minőségben a VOUS szerkesztőségének az info@vous.hu email címre vagy Facebook-üzenetben. A legjobbakat megjelentetjük a VOUS-n.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.