Egyéb kategória

Ilyet évente csak egyszer látni: a tiszavirág nászrepülése

Magyarország gyönyörű. Tényleg. Legalábbis mi a VOUS szerkesztőiként ezt gondoljuk és meg is mutatjuk. A mai képünkön a tiszavirág látványos nászrepülését láthatjátok.
vous - 2015.06.19.
Ilyet évente csak egyszer látni: a tiszavirág nászrepülése

A tiszavirág a Tiszán és mellékfolyóin élő kérészfaj. Rajzása az esti órákban kezdődik és körülbelül három órán át tart – írja a Wikipedia. Ilyenkor a hímek a levegőben párosodnak a nőstényekkel, majd rövid időn belül elpusztulnak. Csak kevesek láthatják a rajzást élőben is: a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának szervezésében motoros halászladikkal lehet bejutni a rovarok közé is. Sajnos az egész annyira rövid ideig tart, hogy idén valószínűleg már lemaradtunk erről, de az infókért érdemes figyelni a Facebook-oldalukat.

Küldjtetek fotót!

Van egy jó fotótok a tihanyi levendulaszüretről? A dombok között felszálló harmatról? A balatoni naplementéről? Küldjétek el a legjobb minőségben a VOUS szerkesztőségének az info@vous.hu email címre vagy Facebook-üzenetben. A legjobbakat megjelentetjük a VOUS-n.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!