Otthon

Fóliázz hiba nélkül, bemutatjuk a leggyakoribb buktatókat!

A fóliázás az egyik legjobb módszer arra, hogy pillanatok alatt, szakember nélkül, alacsony költségvetéssel akár egy teljes lakásfelújítást tudjunk elvégezni. A fólia használható bútorra, ajtóra, ablakra, falra, csempére, konyhapultra, műszaki cikkekre, így hatalmas mozgásterünk van, ha meg akarjuk otthonunkat újítani, azonban ehhez nem szeretnénk szakember segítségét kérni.
vous - 2023.01.17.
Fóliázz hiba nélkül, bemutatjuk a leggyakoribb buktatókat!

Mint minden másnak is, így a fóliázásnak is vannak alapszabályai, amit be kell tartani ahhoz, hogy a végeredmény megfelelő és tetszetős legyen, ellenkező esetben nem leszünk elégedettek munkánk eredményével. Cikkünkben a leggyakoribb hibákat járjuk körbe, melyeket soha ne kövess el a felújítás során!

1. Nem megfelelő mennyiségű fóliát vásárolnak

Felújításkor Fóliás Juci fóliáit teheted bútorra, de más felületre is, hiszen öntapadós hátulja miatt szinte bárhová felragad és egy teljesen új kinézetet tudsz vele elérni. Amikor a felújítást tervezed, akkor mindig számold ki a fólia mennyiségét, hiszen az sem jó, ha keveset és az sem, ha túl sokat vásárolsz. Azt ajánljuk, hogy készíts egy rajzot a felületről és mérd le, így megkapod a pontos mennyiséget.

2. Faminta esetén nem figyelnek oda a mintára, vagyis az erezetre

Főleg a bútorok esetében figyelj oda arra, hogy az erezetek egységesen fussanak. Ha az egyik fiókra így, a másikra úgy teszed rá, akkor végül az összhatás zavaró lehet. Azonban, ha éppen az a koncepciód, hogy játszol a mintákkal és direkt tervezed ilyenre, akkor ezzel nagyon vagány megoldásokat érhetsz el.

3. A kicsi felületekkel kezdik el a fóliázást

Ha az apró felületekkel kezded a munkát, akkor előfordulhat, hogy elnyirkálod az anyagot és a nagy felületekre nem marad egységes felületű fólia. Kezd a nagy felületekkel és fokozatosan haladj a kisebbek felé.

4. Rosszul indítják el a fóliát

Ha már a kezdet nem megfelelő, akkor bizony el fog kezdeni ráncosodni a fólia. A szép munka a jó kezdéssel indul, így biztos lehetsz benne, hogy végig sima marad az anyag. Nézz videókat arról, hogyan kell felragasztani a fóliát, így biztosan nem fogod elrontani.

5. Túlzásba viszik a hajszárító használatát

A hajszárító puhítja a fóliát, ezért csak az íves felületeknél érdemes használni. A sima felületen a fólia magától meg fog tapadni, teljesen felesleges a hajszárító használata, mert a fólia ettől akár el is szakadhat.

6. A védőréteg lehúzásának hibái

Mindig csak egy kevés védőréteget húzz le, ellenkező esetben buborékosodni fog a termék, elegendő egyszerre csak néhány centi védőréteget lehúzni.

7. Túl kicsire vágják a fóliát

Amikor felteszed a fóliát, akkor hagyj rá néhány centit minden oldalon, és csak ezután vágd méretre, hiszen könnyű elszámolni, és ha kisebb lett, azzal már nem tudsz mit kezdeni.

8. Korrigálás esetén nagyon erősen húzzák az anyagot

A fólia az erős húzás következtében megnyúlik és elveszti alakját. Ha szükséges, akkor mindig lassan és két kézzel szedd vissza az anyagot.

Ha a fenti problémaforrásokra odafigyelsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy elégedett leszel a munka végeztével és gyönyörű végeredményt hozol létre.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.