Egyéb kategória

Ezekre a dolgokra figyeljetek a babakelengye lista összeállításánál!

Amikor a leendő szülők először lépnek be egy bababolt ajtaján, vagy keresnek fel egy ilyen témájú webáruházat, sokkot kapnak a látott termékek bő kínálatán, és általában döbbenten csak annyit kérdeznek: erre mind szükség lesz?
vous - 2023.11.15.
Ezekre a dolgokra figyeljetek a babakelengye lista összeállításánál!

Ha okosan felkészültök, akkor egyáltalán nem

Amennyiben kellő információ birtokában indultok neki a babakelengye összeállításának, abból nagyon sok előnyötök származhat. Elkerülhetővé válik például, hogy ellepje a lakást a babaholmik tömkelege, amelynek egy részét nagy valószínűséggel soha az életben nem fogjátok használni. Ennek köszönhetően pedig akár százezreket is megspórolhattok.

Ne csak az árat nézzétek a babakocsi választásánál!

A legtöbbünk általában, amikor a babakocsik kínálatát böngészi, csak azt látja, hogy multifunkciós modellek ára jóval magasabb, mint a hagyományos társaiké. No, de azt hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a Babakocsi Mánia Junama Space babakocsi szettjei például a mózest és a vázzal összecsukható sportrészt is tartalmazzák, így a gyermeket egészen akár a tipegő kora végéig is elkísérhetik. 

A jó felszereltséget pedig még nem is említettük! Az ütésgátló lengéscsillapító rendszer és a defektmentes gélkerekek gondoskodnak például arról, hogy ha mondjuk egy futóösvénynek vágtok neki, akkor az út rossz minőségéből a gyermek semmit se érezzen meg. 

De az is egy rendkívül nagy pozitívum, hogy az első kerekek forgathatók. Ha oldalirányba vannak mozdítva, akkor akár egy liftben is meg tudtok fordulni a babakocsival. Amennyiben pedig szükséges, akkor ezeket a kerekeket is ugyanúgy le lehet fixálni.

Vegyétek figyelembe, hogy mikor születik a baba!

A legtöbb szülőnek a babakelengye lista összeállításnál eszébe sem jut figyelembe venni, hogy mikor várják a babát, pedig nagyon nem mindegy, hogy nyáron a nagy melegben érkezik, vagy éppen a tél kellős közepén.

A nyári babák esetében ugyanis nagyon sok lenge, vékony ruhára, például rövid ujjú bodyra vagy tipegőre, rögzíthető UV-védős napernyőre lesz szükség, míg a téli babáknál pont fordított a helyzet, nekik többrétegű, meleg ruhákat, vastagabb sapkákat, overált és bundazsákot kell vásárolnunk.

A cikk befejezéseképpen azt mindenképpen szeretnénk még leszögezni, hogy a fentebb felsorolt dolgokat később ugyanúgy be kell majd szerezni, legyen szó akár nyári, akár téli babáról. Nagy segítséget nyújthat azonban, ha azoknak a kellékeknek a megvételét kicsit elhalasztod, amelyekre nincsen azonnal szükség. 

Egyrészt azért, mert így a családi kasszát sem terhelitek meg annyira, másrészt pedig a babák általában annyira gyorsan nőnek, hogy nem tudhatjátok, hónapokkal később mekkora ruhák fognak majd kelleni, vagy mekkora bundazsákba fog beleférni a gyermeketek. 

Sokkal jobb tehát, ha addig vártok a vásárlással, amíg az adott dologra valóban nem lesz szükség!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!