Test

A nagyvárosi önvédelem öt legfontosabb fogása, amiket ismernetek kell

Régóta tudom, tévedés azt hinni, hogy csak a fiatal, csini, szexin öltözött lányokat éri támadás. Áldozattá bárki válhat nemtől, kortól, öltözködéstől függetlenül. Sokszor szinte lehetetlen elkerülni a támadást, de talán lehet csökkenteni a kockázatot.

vous - 2015.06.12.
A nagyvárosi önvédelem öt legfontosabb fogása, amiket ismernetek kell

1. Ne osonjatok

Amennyiben úgy hozza az élet, hogy késő éjjel egyedül indultok haza és nincs pénz, lehetőség taxit hívni, és az utolsó busz is elment már, soha ne akarjatok árnyékok mentén hazaosonni. Higgyétek el, a falak mentén, ahol beugrók, kapualjak lehetnek, nagyobb az esély a támadásra, mint amikor fényben haladtok.

2. Álljatok lámpafénybe!

Ha buszra vártok, szintén ez az elv érvényes: ne bújjatok el a buszmegálló árnyékába, álljatok a lámpafénybe (ha van), hogy látható legyen, ha valaki nektek esik, ha megütnek benneteket, vagy be akarnak rángatni egy autóba. 

3. Legyetek határozottak, legyetek résen!

Lépéseitek legyenek határozottak, a szemetek pedig járjon körbe-körbe, ne csak előre nézzetek, oldalra is, és néha hátra.

Forrás:
Depositphotos

Ne legyen üres a kezetek!

Egy kulcscsomó – ha szükség van rá – megsokszorozza ütésetek erejét. 

5. Trükközzetek

Ha úgy vélitek, követnek, vagy rátok mozdult valaki tegyetek úgy, mintha ismerőssel vagy a párotokkal beszélnétek telefonon. Utaljatok arra hangosan, hogy azonnal mellétek ér az ismerős – adjátok meg pontosan a tartózkodási helyeteket: „Igen, már látlak, nézd, itt a Pozsonyi sarkán integetek!” Az ilyen jellegű kommunikáció lehet, hogy eltántorítja az illetőt a támadástól.

Ajánlott cikkek