Egyéb kategória

Az egész ország ugyanarra a helyre vágyik most, ti is?

Tihanyban tombol a levendulaszezon, egy hete tart a Szedd magad! akciójuk, amelynek során mindenki magának szüretelheti le az éves levendulaadagját, amely utána sok-sok hónapig finom illatot csempész a lakásba.

vous - 2015.06.21.
Az egész ország ugyanarra a helyre vágyik most, ti is?

A tihanyi őslevendulás a községtáblától alig egy kilométerre, a bekötőút mellett található. Eltéveszteni nem lehet, bár elsőre kisebbnek tűnik a terület annál, amit elképzeltünk. A levendulát csak a helyszínen megvásárolt aratótáskába (papírszatyor) gyűjthetitek, metszőollót érdemes vinni, mert a helyszínen biztosítanak ugyan néhányat, de a nagy érdeklődés miatt ezeket hamar elviszik.

A VOUS fotósa, Solya Tihanyban járt, és küldött is nekünk néhány képet a tihanyi piacról, ahol a levendula mellett a lekvárok és a mütyürök is téma.

Levendulát nem csak Tihanyban szedhettek

Hőgyész

A Tolna megyében található Hőgyész községben június 21-én van szüret, de ha ezen nem tudtok részt venni, június 22-től július 5-ig mindennap 10.00 órától 18.00 óráig várják a hőgyészi levendulaültetvényen azokat, akik szeretnének nagyobb mennyiségben saját kezűleg szedett levendulavirágot vásárolni. Bővebb infókért keressétek őket.

Kemenessömjén

Az itt található Levendulafarm Facebook-oldalát is érdemes követnetek. Ugyan ők június 20-ra szerveztek szedést, de tippekért és gyönyörű fotókért már megéri figyelni az oldalukat.

Zagyvaszántó

Romhányi Balu Levendulafarmján is szedhettünk volna levendulát, de lecsúsztunk róla. Jövőre viszont érdemes lehet oda ellátogatni. Addig nézegessétek velem együtt ezeket a csodaszép fotókat a Facebook-oldalukon.

Ajánlott cikkek