Otthon

Akkutöltés párosával

Új akkumulátortöltőt szeretnél vásárolni? Akár először vásárolsz töltőt, akár egy régit cserélnél le, érdemes tudni, milyen extra funkciókért érdemes fizetni.
vous - 2022.12.17.
Akkutöltés párosával

Az akkumulátortöltők ma már egyszerre több, akár 16 akkumulátor töltését is lehetővé teszik, sokféle funkcióval rendelkeznek, például töltésjelzővel, szupergyors, illetve intelligens töltéssel. Ezekért az extrákért azonban többet kell fizetni, ezért érdemes átgondolni, hogy hasznosak-e a számodra.

Akkumulátorok használata

A megfelelő akkumulátortöltő beszerzése legalább olyan fontos, mint a készülékhez illő legjobb akkumulátor megtalálása. A 18650-Akku.hu akkumulátortöltő kínálatában megtalálod a legnagyobb gyártók termékeit, akár egyszerű hordozható eszközök, akár kamerák, autók akkumulátoraihoz keresel megoldást.

Napjaink leginkább nagy áramfelvételű hordozható elektronikus készülékeit az eldobható elemek mellett akár többször tölthető akkumulátorokkal is használhatjuk. Ennek feltétele a rendszeres használat, különben a feltöltött akkumulátorok használaton kívül lemerülnek. Érdemes mindig a legjobb minőségű akkumulátorokat megvásárolni, hiszen azok tovább bírják egy feltöltéssel, valamint nem szivárog a töltésük a használatok között. A kényelem érdekében fontold meg egy nagyobb kapacitású, több cella egyidejű töltésére alkalmas ún. többágyas akkumulátortöltő vásárlását.

Elem vs. akkumulátor

Az elem feltalálása óriási újítás volt, lehetővé tette a hordozható elektronikai eszközök széleskörű használatát. Az újratölthető áramforrások megalkotása pedig még kényelmesebbé tette az eszközök alkalmazását. Napjaink akkumulátorai sokkal hatékonyabbak és megbízhatóbbak, mint a korábbiak.

Az akkumulátorok környezetkímélőbb megoldást jelentenek, mint az elemek, hiszen nagy fogyasztású eszközök esetében a folyamatos vagy gyakori használat mellett rengeteg eldobható áramforrást használunk el egy év alatt, amelyek ráadásul sokszor, helytelenül a szemétben végzik. Mindemellett még anygailag is kifizetődőbbek, minőségi akkutöltővel együtt is, mint az elemek.

Akkumulátort abban az esetben érdemes vásárolni, ha ki is használjuk őket. Minimális áramfelvételű eszközökbe (pl. falióra, távirányítók) az elemek jobban megfelelnek. Ajánlott 2-3 havonta egyszer kisütni őket vagy legalább feltölteni abban az esetben is, ha nem használjuk, különben tönkremennek.

Praktikus négyágyas akkutöltők

A legtöbb eszköz több áramforrást használ, és lemerülés esetén célszerű az összeset egyszerre tölteni, erre pedig a több akkumulátor egyidejű töltését lehetővé tevő töltők alkalmasak. Általában páros számú akku töltésére alkalmasak, de az intelligens töltők egyesével, illetve mindig csak a kellő számú cella töltését is lehetővé teszik. A négyágyas akkutöltők különböző töltőárammal, AA és AAA méretű, különböző kémiájú akkumulátorokat képesek tölteni.

Mielőtt akkumulátortöltőt vásárolsz, nem árt tisztában lenni az eszközök energiafogyasztásával, hogy meg tudd becsülni, milyen gyakran kell majd tölteni. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.