Egyéb kategória

A kriptovaluták már a filmek és a sorozatok világába is betörtek

Az elmúlt pár év egyik legnagyobb szenzációja a digitális valuták és a mögöttük meghúzódó technológia. Ma a kriptovaluták már a mindennapok részét képezik, melyeket rengetegen használnak befektetés céljából, hiszen sokan a jövőt látják a technológiában vagy egyes kriptopénzben. Az tény, hogy megkerülhetetlenné váltak, és már az is tud róluk pár információt, akit alapból nem is érdekelne a téma.
vous - 2022.12.12.
A kriptovaluták már a filmek és a sorozatok világába is betörtek

Már a szórakoztatóiparban is jelen van

A kriptovonatra szeretne mindenki felszállni, hiszen sokan egyrészt a gyors meggazdagodást látják benne, másrészt pedig egy kihagyhatatlan lehetőséget, hogy élen járjanak a jövő technológiájában. Ma már ott tartunk, hogy Bitcoin ATM is létezik, híroldalakon vagy a közösségi médiában naponta találkozhatunk kriptovalutával kapcsolatos cikkekkel, de a sort napokig lehetne folytatni. 

A filmrendezők is meglátták a lehetőséget benne, így a különböző platformokon egyre több dokumentumfilm vagy sorozat jelenik meg, ami segít megérteni az egész kriptovaluta szektor hátterét, létrejöttét és jövőjét. A másik véglet az, amikor egy film vagy sorozat azért készül el, hogy próbáljanak egyfajta lavinát elindítani, felkorbácsolni az őrületet, és megbolondítani az árfolyamokat.

Információfoszlányok a filmekben, sorozatokban

Természetesen nemcsak edukációs céllal vagy az árfolyam befolyásolása miatt kerülnek kriptovalutával kapcsolatos információk, jelenetek egy filmbe vagy sorozatba. Ott van például Zac Efron egyik idei filmje, az Arany című amerikai kalandfilm, amelynek egyik jelenetében lehet hallani a rádiós híradásban, hogy a bitcoin árfolyama átlépte az 1,25 millió dolláros határt. Mindez jól jelzi, hogy a kriptovaluták igenis a mindennapjaink részévé váltak, hisz a hírektől kezdve a pénzügyi befektetéseken át a popkultúráig mindenhol jelen vannak. 

Természetesen a Simpson család sem maradhat ki

A Simpson család nemcsak azért aktuális mind a mai napig, mert egyébként egy zseniális animációs sorozat. Ezenfelül rengeteg legenda van a sorozattal kapcsolatban, mint például az a képessége, hogy az egyes részeik megjósolják a jövőt. 

Az egyik leghíresebb jóslatuk az volt, hogy Donald Trump amerikai elnök lesz, de az is elég meglepő volt, hogy “tudták előre”, miszerint a Disney fel fogja vásárolni a 21st Century Fox-ot, vagy azt, hogy a 2012-es elnökválasztás alatt meg fognak hibásodni a szavazógépek.

Ezek után már nem lenne meglepetés, ha azt mondanánk, hogy a kriptovalutákkal kapcsolatban is voltak “jóslataik”, bár erős jóslatnak nevezni őket, inkább csak egy-egy jól eltalált jelenetről vagy epizódról beszélünk. 2020-ban például egy egész jelenetet szenteltek a teljes digitális valutának, sőt a sorozat első részeiben már előfordult a “Crypto Barn” kifejezés is. Az utóbbi időben pedig egy manipulált kép is megjelent a közösségi oldalakon, amelyen Bart rajzolta fel az XRP árfolyamát, de erről utólag kiderült, hogy nem volt benne a sorozatban.

Ajánlott cikkek