Egyéb kategória

Sztrájk, menyasszonyi ruha és üres székek – 10 + 1 érdekesség a Golden Globe-gáláról!

Leonardo DiCaprio díjat ad át, Meryl Streep már biztos, hogy hazaviheti a Cecil B. DeMille-életműdíjat, a Kaliforniai álmot pedig az év esélyeseként emlegetik idén. Ilyen és hasonló izgalmakra számíthatunk magyar idő szerint vasárnap éjjel, ha figyelemmel kísérjük a 74. Golden Globe-díj-átadót. De mielőtt behuppantok a tévé elé, tudjátok meg a legizgalmasabb érdekességeket az eddigi Arany Glóbusz-átadókról!

vous - 2017.01.08.
Sztrájk, menyasszonyi ruha és üres székek – 10 + 1 érdekesség a Golden Globe-gáláról!

Számos jelölés, nulla díj

Az eddigi legnagyobb csalódást a '67-es Nem félünk a farkastól és a '91-ben rendezett A Keresztapa harmadik része okozta. Hogy miért? Mert mindkét film hét jelölést tudhatott magáénak, végül nullával távoztak. Burn! 

Az elmaradt díjátadó

2008 januárjában elmaradt a teljes Golden Globe-gála, mivel a jelölt hírességek visszautasították a meghívást. Hogy minek köszönhető ez? A hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkjának. A díjazottakat ebben az évben végül egy sajtótájékoztató keretein belül hirdették ki, a vörös szőnyeges celebparti pedig kivételesen elmaradt. 

500 fős személyzet

Egy kisebb méretű település emberei szükségesek ahhoz, hogy minden meghívott tökéletesen érezhesse magát a díjátadón. A Trips and Giggles információi szerint körülbelül 40 séf, egy 110 főből álló konyhai személyzet, 250 pincér és 100 bartender dolgozik az este folyamán, hogy mindenki jóllakhasson. 

Ha a Golden Globe-on indulhatnánk a díj helyett mi akár már a menüsorral is beérnénk

Ha a Golden Globe-on indulhatnánk, a díj helyett mi akár már a menüsorral is beérnénk

„Általában úgy várjuk a Golden Globe-díj-átadót, mint a M̶e̶s̶s̶i̶á̶s̶t az Oscart. Izgatottan, vajon abban az évben ki viheti el a szobrocskát, hogy melyik híresség milyen ruhakölteményben jelenik majd meg, lesz-e valami móka, baki vagy egyéb szuperizgalmas pillanat. Én személy szerint még azt is, mely híres séfek sorakoztatják majd fel az ünnepi ételeket a hírességeknek, és mi lesz majd a menüsoron!” – áradozik Mojzi, aki elhozta nektek az idei Arany Glóbusz-menüsort! Kíváncsiak vagytok? ITT megnézhetitek!

5 díj, 1 film

Az 1975-ös Száll a kakukk fészkére című klasszikus az egyetlen film a történelemben, ami mind az öt fő kategóriában bezsebelte az Arany Glóbuszt. A Ken Kesey regényéből készült dráma '76-ban hazavihette a legjobb rendezőnek, a legjobb női alakításnak, a legjobb férfialakításnak, a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb filmdrámának járó díjat. 

Forrás:
Depositphotos, Freepik.com, Facebook/Golden Globes

A két leg-leg

Az eddigi legfiatalabb Golden Globe-győztes Ricky Schroder volt, aki 1980-ban mindössze 9 évesen vette át az év színész felfedezettjének járó glóbuszt, A bajnok című filmben nyújtott alakításáért. A legidősebb díjazott a Miss Daisy sofőrjéből ismert Jessica Tandy volt, aki 80 évesen vehette át a legjobb női főszereplőnek járó díjat, ezzel pedig beírta magát a Golden Globe történelmébe.

Többet ér, mint az Oscar

Tudtátok, hogy a Golden Globe-szobrocska többet ér egy Oscar-díjnál? Az Arany Glóbusz-szobrok értéke körülbelül 800 dollár, ami durván 230 000 forintnak felel meg, így pontosan a duplája egy Oscarnak. Egyébként a szobor körülbelül 3 kilót nyom és 27 cm hosszú. Röviden: nem egyszerű hazacipelni!

No host, no party

A neves díjátadónak 14 éven keresztül nem volt műsorvezetője. 1995-ben John Larroquette-et és Janine Turnert köszönhettük hostként az eseményen, majd több mint egy évtizednyi kihagyás után 2010-ben kapott újra szószólót a gála.

Esküvői ruhát a vörös szőnyegen? Simán!

Meryl Streep, aki mellesleg a legtöbb Golden Globe-jelölést bezsebelő színésznő, élete első Arany Glóbusz-gálájára az esküvői ruhájában érkezett.

Valami régi, valami zöld - A Golden Globe-gálák különleges ruhái

Valami régi, valami zöld – A Golden Globe-gálák különleges ruhái

„Imádom a díjátadószezont! Nagy kedvenceim a cannes-i filmfesztivál és a MET-gála, de természetesen mindig követem az Oscart és a Golden Globe-ot is. Az Oscar előszobájának tartott Arany Glóbusz a vörös szőnyegen a főpróba a sztárok számára. Aki itt ragyog, annak az Oscaron is ragyognia kell. Visszanéztem az elmúlt éveket és összegyűjtöttem a kedvenc ruháimat. A szempontjaim azonban most kicsit mások voltak, mint korábban” – kezdi cikkét főszerkesztőnk, Eszter. Sejtitek a folytatást? A teljes cikket ITT találjátok.

Nem gond az üres szék

A Golden Globe-díj-átadó azon kevés gálák közé tartozik, ahol nem használnak úgynevezett „seatfiller” embereket. Ezek azok a fizetett nézők, akik addig dolgoznak, amíg egy szakmabeli átveszi a díjat. Hogy mi a dolguk pontosan? Leülni a hírességek üresen maradt helyeire.

Egyszerre három nyertes

1989-ben a legjobb színésznőnek járó díjat hárman is átvehették: Jodie Foster A vádlottakban való szerepléséért, Shirley MacLaine a Madame Sousatzkáért és Sigourney Weaver a Gorillák a ködben című filmben nyújtott alakításáért. A díjat megosztott Golden Globe-nak nevezték.

„Aprócska” vörös szőnyeg

A díjátadó egyik legizgalmasabb helyszínének többek között a vörös szőnyeget tekintik. Itt történik a legtöbb izgalom, villantás, csók. Az ikonikus szőnyeg több mint 130 méter hosszú, ami annyit jelent, hogy Hollywood krémje bizony egyszerre elférne rajta.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.