Egyéb kategória

Nézzétek meg ezeket a cuki „csésze-kutyákat” – de legyetek tisztában a csúnya igazsággal is

Sokszor halljuk, hogy az állattartás hatalmas felelősséggel jár, és ez valóban így van, de akkor meg főleg, ha „csésze-kutyus” tulajdonosa az ember.

vous - 2022.05.19.
Nézzétek meg ezeket a cuki „csésze-kutyákat” – de legyetek tisztában a csúnya igazsággal is

Fél év alatt csaknem 140 ezer követőt szerzett az Instagramon egy kutyák eladásával foglalkozó vállalat. Titkuk a nem mindennapi kisállatokban rejlik, ők ugyanis az úgynevezett „teáscsésze méretű” kölykökkel (teacup puppies) foglalkoznak. Az alábbi képek láttán nem csoda, hogy az emberek odavannak a cuki négylábúkért, miközben az áruk elérheti a 2-3 millió forintot is. Az éremnek viszont van másik oldala is: sokan úgy vélik, az apróságok egészségügyi problémák vagy a helytelen tenyésztés miatt lettek ekkorák.

Objektum doboz

Objektum doboz

A Rolly Teacup Puppies nevű cég dél-koreai tenyésztőktől szerzi az átlagosan 1–4 kilogramm súlyú állatokat, melyek fotózása profi körülmények között zajlik.

Alaposan meg kell ismernünk minden kutyus személyiségét, és csak aztán döntünk arról, hogy stúdiónkban milyen módon fotózzuk vagy videózzuk le őket. Szinte teljesen ugyanúgy zajlik minden, mintha modellekkel dolgoznánk…

– nyilatkozta a vállalat képviselője a Daily Mailnek.

Objektum doboz

Objektum doboz

csöppségek valóban elragadóak, ám sokan aggályosnak tartják a „csésze-kutyák” tartását. Az Angol Állatvédő Egyesület (RSPCA) szeptemberben figyelmeztette a briteket, hogy óvakodjanak az ilyen, főleg Dél-Koreából származó kisállatok vásárlásától. A kutyák mérete ugyanis gyakran egészségügyi problémákból ered: a csontozatuk gyengébb, így hajlamosabbak a törésekre és a légzési problémák is mindennaposak náluk. Így bizony a méregdrága kutyusok élettartama sem túl hosszú.

Objektum doboz

Objektum doboz

A Rolly Teacup Puppies ugyanakkor hangsúlyozta, cégük ügyel arra, honnan szerzi be az állatokat.

Mi nem támogatjuk az illegális állattenyésztést, éppen ezért kevés tenyésztővel dolgozunk, olyanokkal, akik saját házukban tartják a kutyusokat, elég időt biztosítva nekik a szabadban való játszásra is.

Ajánlott cikkek