Egyéb kategória

6 dolog, amit azonnal dobjatok ki a fürdőszobából!

A fürdőszobaszekrényben nálatok mi van? Csak a szükséges dolgok, vagy igazi raktárrá varázsoltátok már a tárolót? Néha-néha mindenképp muszáj egy szelektálást tartanotok, ebben segítünk most egy kicsit!

vous - 2022.05.18.
6 dolog, amit azonnal dobjatok ki a fürdőszobából!

Nos, ha valakinek, nekem már nagyon rendet kellene raknom a fürdőszobaszekrényben, ugyanis azt vettem észre, hogy a termékek csak gyűlnek, de fogyni nem akarnak. Igen, én nem úgy vagyok tudatos vásárló, hogy csak azt veszem meg, amire tényleg szükségem van, hanem azt, amire szükségem lesz, de most jó az ára! Légyszi, nyugtassatok meg, hogy ezzel nem vagyok egyedül!

Segítség, elveszett a pénztárcám! - Ne pánikoljatok, cselekedjetek!

Kipróbáltuk, mennyi kiadástól szabadíthat meg egy kis tudatosság

„Első lépésként végiggondoltam, mi az, amire rendszeresen költök, mondván, hogy 'az élet része'. Három dologra adok ki rendszeresen: kajára, szórakozásra, vásárlásra. Szeretek jókat enni, szeretek a barátaimmal moziba vagy koncertre menni, és szeretem magam megjutalmazni néha egy-egy aprósággal. Nos, nem volt bonyolult a recept: ezen a három területen kellett költségkímélőbb megoldásokat találnom ahhoz, hogy húzzak a kiadásaimon.”

Viola tovább mesél itt!

Azonban fontos kiemelni, hogy a végtelenségig nem tárolgathatunk mindent, vannak olyan termékek, amelyektől nektek is azonnal meg kell szabadulnotok!

1. Üres flakonok

Kiürült a sampon vagy a tusfürdő flakonja? Miért kellene tárolgatni azokat? Mert „majd jó lesz az valamire még”? Vagy talán még kimosnátok egy kis vízzel a maradékot belőlük? Ugyan! Nincs ezekre szükségetek, kár tartogatni őket.

2. Használt borotvák

A borotvával kapcsolatban több cikket is írtunk már, például kiemeltük, hogy tilos a pasitokét használnotok. Akárcsak azokat, melyek régóta ott csücsülnek a polcon, és már többször is szőrtelenítettetek vele. Nem véletlenül hívjuk ezeket eldobhatóknak, tegyetek most ti is így!

Objektum doboz

3. Régi krémek

A krémeknek mindig a legeldugodtabb pontján van a szavatossági idő, de muszáj megkeresnetek és ellenőriznetek. Ugye nem akarjátok, hogy valamilyen bőrproblémátok legyen a lejárt dolgoktól? Ha nem bírtok elhasználni egy terméket időben, akkor válasszatok kisebb kiszerelést belőle.

4. Régi sminktermékek

Hiába büszkélkedhettek rengeteg sminkcuccal, könnyen előfordulhat, hogy a felét mindjárt a kukába dobjátok, mert kiderül, hogy már ezer éve ott lapulnak a neszesszeretekben. Üljetek le, alaposan és egyesével gondoljátok végig, mióta is használjátok, és ha túl régóta, vegyetek a terméktől fájó búcsút.

Objektum doboz

5. Kiszáradt arctisztító kendők

Remek kis termékek a nedves arctisztító kendők, még a vízálló sminkkel is elbánnak. Egészen addig, amíg ki nem száradnak, akkor aztán már hiába is dörzsölitek vele a szemeteket, csak felsértitek az amúgy is érzékeny bőrötöket.

Egy tipp: ha már nem záródik jól a csomagolás, tároljátok fejjel lefelé, így kevesebb levegő jut bele, és tovább használhatjátok!

6. Elhasznált fogkefék

Körülbelül 3–6 havonta kell(ene) lecserélni a fogkeféteket, hogy ne váljanak igazi baciteleppé. Maximum egy darabot megtarthattok azért, hogy felhasználjátok ezekre a célokra, melyeket összegyűjtöttünk nektek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.