Test

Ezeket a hibákat ne kövesd el hajmosás közben!

Bizonyára ti is, mint minden lány, az őrült hajmosók táborába tartoztok. Lányok vagyunk, nekünk a hajmosás egy igazi rituálé, ami azzal az izgalmas feladattal kezdődik, hogy kiválasztjuk a megfelelő szépségápolási szereket. Már önmagában ez is óriási dolog, de a java csak ezután jön...

vous - 2023.07.28.
Ezeket a hibákat ne kövesd el hajmosás közben!

A hajmosás nagyon fontos, azonban mégis a legtöbben hatalmas bakikat követünk el a procedúra közben. Lessétek el a hajmosás minden trükkjét, ne kövessétek el ezeket a hibákat, és a hajatok hálás lesz.

Forrás: Canva

Hibák, amiket sok lány elkövet hajmosás közben:

Nem nedvesítitek be eléggé a hajatokat

Ez nemcsak azért fontos, hogy tökéletesen megtisztuljon a hajatok, hanem hogy a sampon jobban ki tudja fejteni a hatását.

Dörzsi

Soha ne dörzsöljétek a hajatokat! A fejbőrt masszírozzátok (az ujjaitokkal), a hajvégekbe pedig óvatosan nyomkodjátok a sampont!

Duplázás

Ne dőljetek be annak, hogy egy hajmosás közben kétszer kell samponozni. Igen, régen tényleg fontos volt, amikor a nők hetente vagy még ritkábban mostak hajat. Ha háromnaponta mossátok, csak pazarlás kétszer samponozni.

Nem öblítitek le jól a hajat

Erre ne sajnáljátok az időt. Nagyon fontos, hogy alaposan megtisztítsátok az egész fejeteket. Még a fületek mögötti részt, illetve a tarkót is. Ti sem akarjátok, hogy viszkessen a fejbőrötök, ugye? Ja, és a legfontosabb, hideg, langyos vízzel öblítsétek le a hajatokat!

Nem jó helyre kerül a balzsam

Az nem kérdés, hogy balzsamozni kell, de a hajtőre ne kerüljön belőle. Ha zsírosodásra hajlamos a hajatok, és a balzsamot a hajtőre is felkenitek… a másnapi zsírosbödön fej garantált. Kenjétek a balzsamot a hajatok közepétől egészen a hajvégekig.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.