Test

Ezeket a hibákat ne kövesd el hajmosás közben!

Bizonyára ti is, mint minden lány, az őrült hajmosók táborába tartoztok. Lányok vagyunk, nekünk a hajmosás egy igazi rituálé, ami azzal az izgalmas feladattal kezdődik, hogy kiválasztjuk a megfelelő szépségápolási szereket. Már önmagában ez is óriási dolog, de a java csak ezután jön...

vous - 2023.07.28.
Ezeket a hibákat ne kövesd el hajmosás közben!

A hajmosás nagyon fontos, azonban mégis a legtöbben hatalmas bakikat követünk el a procedúra közben. Lessétek el a hajmosás minden trükkjét, ne kövessétek el ezeket a hibákat, és a hajatok hálás lesz.

Forrás: Canva

Hibák, amiket sok lány elkövet hajmosás közben:

Nem nedvesítitek be eléggé a hajatokat

Ez nemcsak azért fontos, hogy tökéletesen megtisztuljon a hajatok, hanem hogy a sampon jobban ki tudja fejteni a hatását.

Dörzsi

Soha ne dörzsöljétek a hajatokat! A fejbőrt masszírozzátok (az ujjaitokkal), a hajvégekbe pedig óvatosan nyomkodjátok a sampont!

Duplázás

Ne dőljetek be annak, hogy egy hajmosás közben kétszer kell samponozni. Igen, régen tényleg fontos volt, amikor a nők hetente vagy még ritkábban mostak hajat. Ha háromnaponta mossátok, csak pazarlás kétszer samponozni.

Nem öblítitek le jól a hajat

Erre ne sajnáljátok az időt. Nagyon fontos, hogy alaposan megtisztítsátok az egész fejeteket. Még a fületek mögötti részt, illetve a tarkót is. Ti sem akarjátok, hogy viszkessen a fejbőrötök, ugye? Ja, és a legfontosabb, hideg, langyos vízzel öblítsétek le a hajatokat!

Nem jó helyre kerül a balzsam

Az nem kérdés, hogy balzsamozni kell, de a hajtőre ne kerüljön belőle. Ha zsírosodásra hajlamos a hajatok, és a balzsamot a hajtőre is felkenitek… a másnapi zsírosbödön fej garantált. Kenjétek a balzsamot a hajatok közepétől egészen a hajvégekig.

Ajánlott cikkek