Egyéb kategória

Mi a filmcsillagneved? Az első két szó, amit meglátsz, megmutatja

Vivian Mary Hartley, Greta Louisa Gustafsson, Lucille Fay LeSueur, Norma Jean, Audrey Kathleen Ruston, Julia Elizabeth Wells, Betty Joan Perske vagy Virginia Katherine McMath neve valószínűleg nem mond sokat, pedig ők aztán igazán híresek. Csak nem ezzel a névvel.

vous - 2022.03.25.
Mi a filmcsillagneved? Az első két szó, amit meglátsz, megmutatja

Hollywoodban bevett szokás, hogy a leendő sztárok nevet változtatnak a karrierjük elején azért, mert:

  • nem szeretik a nevüket
  • túl bonyolult kiejteni azt
  • túl hosszú
  • nem elég szexi
  • vagy mert a színészek szakszervezete (SAG) nem engedi őket a születési nevükkel bejegyezni, mivel olyan ember már befutott a szakmában. Azért két Michael Douglas nem kifejezetten eladható, ezért lett a később érkezőből Michael Keaton.

Új nevet választani valószínűleg nem a legkönnyebb, ezért a segítségetekre leszünk: az első két szó, amit meglátsz, lesz a filmcsillagneved. Hogy tetszik?

Ha még mindig töritek a fejeteket, elárulom: Vivian Mary Hartley Vivian Leigh-ként, Greta Louisa Gustafsson Greta Garbóként futott be. Virginia Katherine McMath is lecserélte a nevét Ginger Rogersre, Betty Joan Perske Lauren Bacallként lett a mozi egyik halhatatlan istennője. Lucille Fay LeSueur hollywoodi neve Joan Crawford lett, Julia Elizabeth Wells Julie Andrewsként futott be, Audrey Kathleen Ruston a Hepburn utónévvel vált sztárrá. Norma Jean pedig Marilyn Monroe-ként lett a mozi csillaga.

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.