Egyéb kategória

Megérkezett a tavasz: órát állítunk!

Azt, hogy megérkezett a tavasz nemcsak a madárcsicsergésből és a március elérkeztéből tudjuk, hanem hogy órát állítunk. De miért, mikor és hogyan kell?

vous - 2022.03.20.
Megérkezett a tavasz: órát állítunk!

A nyári időszámítás szinte a világ minden táján bevett szokás, kezdetben csupán energiamegtakarítás miatt alkalmazták, hiszen a napfényes órák magasabb száma miatt energiát lehet spórolni. Az egy órával hosszabb világosság mindazoknak kedvez, akik iskola vagy munka utáni elfoglaltságot terveznek, na meg persze jobb érzés világosban hazaérni.

2022-ben is szombatról vasárnapra változik az időszámítás.

Forrás:
pexels.com

Mikorra állítjuk az órát?

Ilyenkor, tavasszal egy órával előrébb állítjuk az órát. Idén március 27-én, vasárnap hajnali 2 órakor 3-ra kell átállítani az órát. Persze, sokan ezt már lefekvés előtt megteszik. Ez jó hír az éjszakában dolgozóknak, hiszen egy órával hamarabb fejeződik be a munka. Rossz hír azoknak, akik közös bulit terveznek, így egy órával kevesebb idejük lesz a szórakozásra.

Szerencsére az okostelefonok, számítógépek és újabb tv-készülékek már önállóan átállnak, viszont figyelni kell a karórák, régebbi ébresztőórák, autókban lévő órák beállításait, ugyanis azok nem állnak át automatikusan az új időszámításra.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.