Egyéb kategória

Megérkezett a tavasz: órát állítunk!

Azt, hogy megérkezett a tavasz nemcsak a madárcsicsergésből és a március elérkeztéből tudjuk, hanem hogy órát állítunk. De miért, mikor és hogyan kell?

vous - 2022.03.20.
Megérkezett a tavasz: órát állítunk!

A nyári időszámítás szinte a világ minden táján bevett szokás, kezdetben csupán energiamegtakarítás miatt alkalmazták, hiszen a napfényes órák magasabb száma miatt energiát lehet spórolni. Az egy órával hosszabb világosság mindazoknak kedvez, akik iskola vagy munka utáni elfoglaltságot terveznek, na meg persze jobb érzés világosban hazaérni.

2022-ben is szombatról vasárnapra változik az időszámítás.

Forrás:
pexels.com

Mikorra állítjuk az órát?

Ilyenkor, tavasszal egy órával előrébb állítjuk az órát. Idén március 27-én, vasárnap hajnali 2 órakor 3-ra kell átállítani az órát. Persze, sokan ezt már lefekvés előtt megteszik. Ez jó hír az éjszakában dolgozóknak, hiszen egy órával hamarabb fejeződik be a munka. Rossz hír azoknak, akik közös bulit terveznek, így egy órával kevesebb idejük lesz a szórakozásra.

Szerencsére az okostelefonok, számítógépek és újabb tv-készülékek már önállóan átállnak, viszont figyelni kell a karórák, régebbi ébresztőórák, autókban lévő órák beállításait, ugyanis azok nem állnak át automatikusan az új időszámításra.

Ajánlott cikkek