Egyéb kategória

Keserédes zongoraszó a lebombázott házban – így búcsúzott Irina Maniukina

A helyszín Ukrajna, egy család szeretett otthona, ami a háború következtében romokban hever. A szétbombázott épületben egy zongora áll, amin egy nő játssza utolsó dallamát.

vous - 2022.03.18.
Keserédes zongoraszó a lebombázott házban – így búcsúzott Irina Maniukina

A TikTokon jelent meg egy videó, amelyben egy nő zongorajátékát hallhatjuk a lebombázott házukban, búcsút intve annak.

Objektum doboz

A felvételen egy 48 éves nő, Irina Maniukina látható, aki Bila Tserkvában lévő otthonuktól búcsúzott. A zongoraművésznő gyermekeivel együtt volt kénytelen elhagyni szeretett városukat, miután az oroszok lebombázták – írja a Daily Mail.

Habár játéka gyönyörű és zseniális, a szívünk belesajdul a fájdalomba, amit az egykori családi fészek láttán érzünk. Egy élet munkája, romokban. A lakhatatlanná vált ház látványa, a keserédes zongoraszó elszorítja az ember torkát, és keresi a megfelelő szavakat egy ilyen jelenetre. Az emberek egyként szólalnak fel a szívszaggató videó alatt, és kívánnak erőt, békét Ukrajnának. A zongorajátékot dicsérik, a családot sajnálják. Az empátia most erősebb, mint valaha:

A gyerekjáték mögötte…ez több, mint szívszorító. Köszönöm, hogy megosztottad.

Könnyekben törtem ki. Egyszerre gyönyörű és szívszaggató!

A megsemmisülés után…a zene és a remény túléli.

Úgy érzem, mintha egy második világháborús jelenetet látnék, nem pedig 2022-ben élnénk. Imádkozom Ukrajnáért.

A felvétel láttán nagyon sokaknak eszébe jutott egy filmbeli jelenet, ami hasonló érzéseket keltett bennük. Ez pedig Roman Polański A zongorista című filmjének egyik legmeghatóbb jelenete:

Objektum doboz

A képsorok közötti érzelmek hasonlósága vitathatatlan. Akik látták a filmet, vagy akik, hallották az ukrajnai zongoraművésznő búcsúzóját valószínűleg könnyekkel küzdve kérik a békét a világban.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.