Egyéb kategória

Nyakbavaló egészség – Ti milyen ékszert viseltek magatokon?

Sokan tudjátok talán, hogy ékszereink nemcsak esztétikai célokat szolgálnak, hanem egészségünkre is hatással lehetnek. A különböző fémek, illetve ásványok színüknek és tulajdonságaiknak megfelelően hatnak testünk bizonyos részeire. Lássuk tehát, mit is kell viselnünk!

vous - 2022.03.16.
Nyakbavaló egészség – Ti milyen ékszert viseltek magatokon?

A két legelterjedtebb nemesfém, amit magunkon viselünk az arany és az ezüst. A két fém színéből is kikövetkeztethetjük: az arany fűtő, az ezüst hűtő energetikával rendelkezik. Emellett az arany idegserkentő, javítja az intelligenciát és a memóriát, erősíti a szívizmot, és ezáltal növeli az állóképességet. Az ezüst szintén hasznos gyógyászati eszköz. Növeli az erőt és az állóképességet, és hasznos különböző gyulladások kezelésére is. 

Az ősi szövegek szerint, ezen anyagok gyógyhatásai vízbe áztatással is elérhetők, de ez nem biztos, hogy a leghigiénikusabb megoldás, így inkább ne próbáljuk ki!

A drágakövek is használhatók gyógyító funkciókkal az esztétika mellett. Fontos, hogy tisztított köveket használjunk, előnyös, ha kb. két napra sós vízbe áztatjuk őket használat előtt.

Az ametiszt lila vagy kék színű. Ez a szín, és egyben ez a kő is méltóságot, szeretetet, reményt és együttérzést sugároz, valamint segít érzelmeinket kordában tartani. Aranyláncon érdemes hordanunk.

ékszer

ékszer
Forrás:
Pexels

A gyöngy fehér színű és a kagyló szerves terméke. Hatása hűvös, nyugtató és gyógyító, de vértisztitó tulajdonsággal is rendelkezik. Erősítő hatása révén életerőssé és elevenné tesz.

Gyakran hordott ékszer továbbá a vörös korall. Ez a tengeri kő a Mars energiáit hordozza. Megfékezheti a csapongó dühöt és a féltékenységet, ennek érdekében a jobb mutató vagy gyűrűsujjon érdemes hordani. Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb helyen leginkább festett korallal találkozhatunk, az eredeti vörös korall nagyon nehezen beszerezhető kő.

A holdkő leggyakrabban szürke vagy fehér színű. Ez a kő a nevéhez híven a Hold energiáit közvetíti. Megnyugtatja az elmét és erős hűtő hatása van. Szabályozhatja továbbá a test vízháztartását is.

Láthatjuk tehát, hogy ékszereink viselése fontos lehet egészségünk szempontjából is. Ügyeljünk tehát, hogy mit és hogyan viselünk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!