Egyéb kategória

Összejöttem egy kollégámmal, remélem elhagyja a barátnőjét értem

Márkkal egy céges buliban kezdtünk el kavarni, tudtam, hogy barátnője van, de nem érdekelt. Mostanra azonban meguntam a helyzetet és a barátnője akarok lenni.

vous - 2023.03.26.
Összejöttem egy kollégámmal, remélem elhagyja a barátnőjét értem

Amikor gyakornokként beestem abba az irodába, ahol ma is dolgozom, nem is sejtettem, hogy felfordul majd az életem. Közepesen unalmas gyakornoki munkára számítottam egy nagy cégnél, és csak abban reménykedtem, hogy a pénzkeresés mellett lesz még benne valami plusz is, mondjuk tanulhatok majd valami újat, vagy használhatom az egyetemen tanultakat.

Meglepett, hogy az unalmas iroda helyett, amire számítottam, egy elég fiatalos közösséget találtam, ahova én is hamarosan beilleszkedtem, annak ellenére, hogy tapasztalataim szerint a gyakornok mindig kívül szorulnak a munkahelyi a közösségben. Egy másik gyakornok szinte azonnal el is kezdett nyomulni, hagytam is magam valamennyire, de inkább csak azért mert szórakoztatott, nem azért mert komoly szándékaim voltak. Azonban akadt más a cégnél, aki felkeltette az érdeklődésemet.

Márk teljesen más területen dolgozott mint én, de egy céges bulin mégis egymásba akadtunk.

Szinte teljesen egymásra kattantunk, az említett gyakornok kollégát Márk azonnal le is koptatta, nem túl kedvesen. Innentől kezdve minden nap egymást kerestük az irodában, találkozgatni kezdtünk és nagyon jól éreztük magunkat.

románc

Forrás: Pexels

Igen, végig tudtam, hogy van barátnője, sokan a munkahelyünkön is ismerik a lányt. Tudom, hogy morálisan nem helyes olyan pasival kavarni, aki hosszú évek óta kapcsolatban van, de eszembe sem jutott volna, ha Márk nem hajt rám gőzerővel abban a buliban. Ebből messziről látszott, hogy nincs minden rendben közte és a barátnője között, évek ide vagy oda. Csak jóval később tudtam meg, hogy évek óta nem volt köztük semmilyen fizikai kapcsolat, csak együtt éltek, mint két testvér.

A fenti okokból nem akartuk nagy dobra verni az irodában, hogy találkozgatunk, így mondhatni titkolóztunk, de elég nehezen ment, hiszen a kollégák sem a falvédőről jöttek le, pontosan tudták, hogy a mindennapos konyhai beszélgetéseink csak egyet jelenthetnek.

Belementem a flörtbe, hagytam, hogy sodorjanak az események.

Hiszen muszáj élvezni az életet, de pár hónap után megfogalmazódott bennem a kérdés: akkor én már örökre szerető leszek? Nem akarnék rendes kapcsolatban élni Márkkal, ha az ő jelenlegi kapcsolatának gyakorlatilag vége? Bevallom, nem kellett hosszas önvizsgálatot tartanom, ahhoz, hogy megfogalmazzam, mit szeretnék.

Azzal a felismeréssel együtt, hogy már nem elégszem meg azzal, hogy jól szórakozhatok Márk társaságában, kicsit dühös is lettem, és az érzés egyre jobban nőtt bennem. Miért hagytam magam ennyi ideig ebben a helyzetben? Azonnal elő is álltam Márk felé, hogy amennyiben valóban teljesen üres már a  kapcsolata, vessen valóban is véget neki, hiszen ez az egyetlen tisztességes mgoldás mindenki számára.

Márk persze tétovázott. Ha egy fenékkel két lovat is megülhet, minek kellene neki a konfliktus? Én pedig ha már idáig eljutottam, nem fordulhattam vissza. Attól még hogy ő a kényelmet akarja választani egy kihűlt kapcsolatban, én nem dobhatom el a büszkeségemet. Addig nem találkozom vele az irodán kívül, amíg el nem hagyja a barátnőjét.

Lola történetét Király Etel írta le.

Ajánlott cikkek