Egyéb kategória

Feslett hajlamok és ádámkosztüm: ők voltak a történelem legbotrányosabb női

Coco Chanel, Audrey Hepburn, Greta Garbo – nők, akik valami olyat tettek le az asztalra, amiért érdemes beszélni róluk a mai napig. De mi van a rosszlányokkal, a történelem legbotrányosabb nőivel? Most ismerjétek meg az ő történeteiket is!

vous - 2022.03.08.
Feslett hajlamok és ádámkosztüm: ők voltak a történelem legbotrányosabb női

Bettie Page

Ő amerikai pin-up modell volt az '50-es években, úgy ismerték, mint a „pin-up királynője”. Amellett, hogy ő volt az egyik első nő a Playboyban, Bettie híres volt különös szokásairól és szadomazochisztikus hajlamairól.

Forrás:
Wikimédia

Bonnie Parker

Ő volt a hírhedt bűnözőpáros, Bonnie és Clyde Bonnie-ja. Részt vett rablásokban, és embereket öltek, de ő állítólag sosem lőtt. Azonban fennmaradt róla egy kép, amin fegyvert tart a kezében, és egy szivar lóg a szájából – ez abban az időben szinte sokkolónak számított. Arról pedig nem is beszélve, hogy Bonnie és Clyde nem voltak házasok, így valószínűleg egyébként is „bűnösnek” tartották őket.

Forrás:
Wikimédia

Sidonie-Gabrielle Colette

Colette francia regényíró és előadóművész volt a 20. század elején. Nőkkel és férfiakkal egyaránt voltak kapcsolatai, többek között Mathilde de Mornyval is, akivel együtt szerepelt a Rêve d'Égypte című darabban a Moulin Rouge-ban. Színpadi csókjuk hatalmas botrányt kavart. Később pedig hírhedt viszonya volt mostohafiával, ami akkor kezdődött, mikor a fiú mindössze 16 éves volt, ő viszont már a 40-es éveiben járt.

Forrás:
Wikimédia

Lady Godiva

Ő egy XI. századi angol nemesasszony volt, aki a legendás ádámkosztümös lovaglásairól volt híres. Állítólag rosszul érezte magát azért, mert az emberek szenvedtek a sok adótól, amit a férje szabott ki. Így annak érdekében, hogy meggyőzze a férjét arról, hogy mentesítse az embereket az adózás alól, fedetlenül lovagolt végig a városon, miközben bájait csak a hosszú haja takarta el.

Forrás:
Wikimédia

Mae West

Ő amerikai színésznő, drámaíró és forgatókönyvíró volt, akiből később híres filmsztár és komikus lett Hollywoodban. Írásait akkoriban nagymértékben cenzúrázni kellett. A lepedő akrobatika szimbóluma volt, akinek kétértelmű megjegyzéseit a mai napig emlegetik.

Én kerülöm a kísértéseket addig, amíg ellen tudok állni nekik.

Forrás:
Wikimédia
Ajánlott cikkek