Egyéb kategória

Szabotálnak a munkahelyemen, fel kellene mondanom?

Körülbelül másfél hónapja kezdtem egy új munkahelyen, aminek akkor nagyon örültem, mert jobb szakmai lehetőségekkel és jóval több fizetéssel is kecsegtetett, mint az előző helyem, ám a kezdeti lelkesedésem mára addig lankadt, hogy a felmondást fontolgatom. Hogy mi történt? Elsőre nem tűnhet olyan durvának, de már alig bírom elviselni.

vous - 2022.02.24.
Szabotálnak a munkahelyemen, fel kellene mondanom?

Azt hihetné az ember, hogy a munkahely nem hozta azt, amit vártam tőle, vagy hogy nem tudom teljesíteni a rám szabott munkakört, azonban nem erről van szó – az elvégzendő feladatokkal semmi gondom, és a munka is könnyen teljesíthető számomra. Hiába érzem azonban azt, hogy mindent megteszek, ami tőlem telik, kedves vagyok és nyitott, a kollégáim szinte a zászlójukra tűzték, hogy barátságtalanok lesznek velem, és ellenségként kezelnek.

Menekülőre kéne fognom, vagy folytassam a megaláztatást annak reményében, hogy talán egy szép napon én is egy ilyen emberekből álló csapat tagja lehetek?

Menekülőre kéne fognom, vagy folytassam a megaláztatást annak reményében, hogy talán egy szép napon én is egy ilyen emberekből álló csapat tagja lehetek?
Forrás:
Unsplash

Eleinte én is azt gondoltam, amit az anyukám és a barátnőim mondtak, vagyis hogy ez természetes, és újoncként mindig túl kell esni egy nehezebb beavatási időszakon, de majd én is kiérdemlem a többiek tiszteletét és barátságát. Ebben az esetben azonban nem így történt, ugyanis hiába szólok hozzájuk kedvesen, érdeklődöm mindenről, sőt, még idiótán bókolok is, és megdicsérem a napi szettjüket, vagy hajukat, egyszerűen virít róluk az ellenszenv.

Esténként munka után, vagy reggel, gyomorgörccsel ülve a metrón mindig azon töprengek, hogy vajon mivel érdemeltem ki az igazságtalan bánásmódot.

Kezdem unni, hogy engem sosem hívnak magukkal ebédelni, vagy mindig, amikor véletlen rájuk nyitok, kínos csend áll be, de a magyarázatot csak nem találom. Tudom, hogy egy mindössze pár főből álló, összeszokott csapat nehezen nyit egy zöldfülű felé, de miért érzik szükségét, hogy a legapróbb hibámat is százszorosára nagyítsák? Hogy az abszolút szükségesnél egy szóval se szóljanak hozzám többet, vagy, hogy azt éreztessék velem, hogy nem tartozom közéjük? Menekülőre kéne fognom, vagy folytassam a megaláztatást annak reményében, hogy talán egy szép napon én is egy ilyen emberekből álló csapat tagja lehetek?

Nóra történetét Varga Abigél dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.