Egyéb kategória

A lakás persona non gratái – avagy ezeket a tárgyakat sürgősen dobjátok ki az otthonotokból!

Vannak dolgok, amikre egyszerűen „nincs pardon”. Ezeket hosszasan sorolhatnánk, de most mindössze egyet szeretnénk csak megosztani veletek, ez pedig a lakásban fellelhető megbocsájthatatlan tárgyak listája. Következzen tehát a top-tiltólista az általunk gyűlölt és megbocsájthatatlan holmikról!

vous - 2022.02.05.
A lakás persona non gratái – avagy ezeket a tárgyakat sürgősen dobjátok ki az otthonotokból!

Először is tisztáznunk kell, mely tárgyakat miért kell száműznötök – vagy legalábbis miért kellene száműznötök – a lakásból.

Azért mert…

  • Gyerekkorotokban kötődtetek hozzá, nem biztos, hogy jelenleg is a polcon a helye. Ha nem akarjátok, hogy gyerekesnek tűnjön a lakásotok, tegyétek be őket egy dobozba. Ha pedig nosztalgiázni támadna kedvetek, csak vegyétek elő a dobozt egy rövid időre, aztán pihentessétek tovább a biztonságos rejtekhelyén.
     
  • A pasitok konkrétan rosszul van tőle, és nem érzi emiatt otthonosan magát.

Egy tárgy soha nem lehet fontosabb nektek, mint egy szerettetek!

  • Élet-, illetve balesetveszélyes.
     
  • Olyan giccses, hogy minden egyes látogatótoknak felfordul tőle a gyomra, és még néha nektek is.
  • Por- és bacilusfogó.
     
  • Kaptátok valakitől, de gyűlölitek.

Az imént felsorolt problémák miatt kerültek a listánkra a következő elképesztő tárgyak:

Szőrös vécéülőke

Ez most komoly? Magyarázatot követelünk ennek a terméknek a megszületésére. Hiszen nemcsak hogy nem szép, még funkciója sincs. Hiszen ki ülne rá egy vécére, ha épp nem a kis- vagy nagydolgát végzi? És ha már ráül, miért szeretné, hogy pihe-puha kényelemmel legyen ellátva a vécé ülőkéje?

Amellett, hogy szerintünk rém ocsmány – ami persze csak egy vélemény a sok közül –, baromi káros is az egészségre, hiszen nem kevés bacit rejt magában egy ilyen darab. Szóval azt ajánljuk, nemcsak hogy szabaduljatok meg tőle, de rá se nézzetek többet, sőt ne is gondoljatok rá, hiszen még az agyatokat is megfertőzi. Blöááá…

Objektum doboz

Csibi-csobi csobogók

Az ember természeténél fogva vonzódik a vízhez. Látványához és hangjához egyaránt, hiszen elképesztően nyugtatóan tud hatni ránk. Igen! Ezért járunk a tengerek, folyók, patakok és tavak mellé. Sőt, ezért készítünk dísztavakat és csobogókat a kertbe – de nem a lakásba!

Fröccsöntött múlt

A harmadik és még szintén dobogós halmaz számunkra, amikor valaki ión, dór és korinthoszi oszlopfőkkel, aranyozott fa fáraókkal és fröccsöntött Anubiszokkal pakolja tele a lakást – amitől az egész tér olyan, mintha egy szuvenírbazárban lennénk. Ezeket is ideje lenne már végre elfelejteni, mert a porfogáson kívül maximum arra jók, hogy kiverjék a biztosítékot egy-egy látogatótoknál.

Objektum doboz

Oké, egyet, ismételjük EGYET – amelyik nagyon kedves számotokra valamiért – megtarthattok, de könyörgünk, ne essetek túlzásba, és igyekezzetek inkább egy jó kis geget csinálni az egészből!

Akik a dobogóról ugyan lecsúsztak, de megérdemlik, hogy szerepet kapjanak a listán!

Szőrmeállatkák: porfogók, nincs funkciójuk, és baromi gyerekes hatást keltenek, a pasitokat pedig tuti az őrületbe kergetik.

Törött, hibás tárgyak: vagy javítsátok meg, vagy javíttassátok meg, vagy szabaduljatok meg tőle. Senkinek nincs szüksége arra, hogy egy olyan tárgy sebesítse meg, ami még csak nem is szép, hiszen már repedt, lepattogzott.

Ajándékok: ha nem ismer valaki titeket eléggé, sajnos belefuthat abba a hibába, hogy olyan ajándékkal lep meg titeket, amitől borsódzik a hátatok. Ebbe azt hiszem, már többen is belefutottunk életünk során.

Halott állatok: ezt inkább nem is részletezzük nagyon, egész egyszerűen csak annyit mondanánk, ne akarjatok kitömött állatokkal, lenyúzott vaddisznóbőrrel és társaikkal együtt élni.

Objektum doboz

A személyre való tekintettel általában megtartjuk ezeket a tárgyakat, sőt még a polcon is otthagyjuk, hogy lássa, mennyire tetszik nekünk. De ezzel csak azt érjük el, hogy a következő szülinapunkra is valami hasonló förmedvénnyel fog meglepni, emellett pedig nekünk sem jó érzés, hogy az a kedves meglepi rontja a szoba összhatását.

Azt tanácsoljuk, adjátok valaki olyannak, aki értékeli, vagy tegyétek el egy dobozba, és csak akkor vegyétek elő, ha vendégségbe jön hozzátok az a személy, akitől kaptátok – persze így nem biztos, hogy el tudjátok kerülni az előbb említett, újabb ajándék lehetőségét. Így szerintünk a legjobb, ha csak simán megszabadultok ezektől a tárgyaktól.

Olyan érzés lesz, mintha egy ragtapaszt tépnétek le. Gyorsan, fájdalommentesen!

Ajánlott cikkek