Egyéb kategória

Ciciformáló divattippek – megmutatjuk, hogyan lehet a kicsiből nagyobb, a nagyobból kisebb

Ruhatervezőként azt tapasztaltam, hogy a legtöbb nőnek, aki hozzám fordul, van egy kialakult képe és véleménye a saját testéről. Tudják, mi zavarja őket, mi az erősségük, mi az, amit hangsúlyozni vagy éppen elrejteni szeretnének. Csak éppen abban tanácstalanok, hogy mindezt hogyan tegyék.

vous - 2022.02.03.
Ciciformáló divattippek – megmutatjuk, hogyan lehet a kicsiből nagyobb, a nagyobból kisebb

A cél, hogy a megfelelő ruhafazonok megtalálásával magabiztosak legyünk, a tudatos vásárlással pedig az adottságainkat az előnyünkre fordítsuk. Amikor megkérünk egy nőt, hogy írja le az alakját, a leírást általában a mellméretével kezdi: „a mellem kicsi”, „a mellem átlagos méretű” vagy „elég nagyok a melleim”. A mell a nőiesség szimbóluma, talán ezért foglalkozunk ennyit ezzel a kérdéssel. Most arra adunk válaszokat, hogy a mellméretet hogyan tudjátok optikailag növelni vagy csökkenteni, illetve milyen ruhákat érdemes választani, ha kicsi, vagy ha nagy a melletek.

Mit viseljünk, ha kicsi a mellünk?

A kis mell miatt panaszkodnak a legtöbben, pedig több előnye van, mint gondolnátok. Egyrészt kevés az esélye, hogy az idő múlásával megereszkedik, nem okoz hátfájást, és az öltözködésben is nagyobb teret enged. A kis mellűeknek ugyanis a legtöbb ruhafazon jól áll, és sok ruhát akár melltartó nélkül is viselhetnek. Amennyiben mégis az a cél, hogy a mell nagyobbnak látszódjon, akkor jó hírem van: az idei nyári divat ruhaszabásaival erre sok lehetőséget ad.

A mellek hangsúlyozásának nem az extra szivacsos push-up melltartó az egyetlen módja, de nem is a mélyen dekoltált felsők.

Sokszor pont az láttatja nagyobbnak, ha eltakarjuk. Szóval akkor most hogyan? Íme, néhány tipp!

Húzások, fodrok és díszítések

Ha a mellnél fodros vagy húzott fazont választotok, könnyen elérhetitek a kívánt hatást. Ugyanez a helyzet a zsabóval vagy a masnikkal. Tereljétek a figyelmet a melletekre érdekes szabásokkal, anyaghalmozásokkal. A gazdag díszítések, például kövek, hímzések, gyöngyök szintén vonzzák a tekintetet.

Magasan záródó fazonok, garbók, nyakban megkötős felsők és ruhák

Ezek a fazonok nemcsak a melleket nagyítják, de karcsúsítják a derekat is. Az ujjatlan, garbós fazonok a leghatásosabbak. Ha ilyet viseltek, fontos a királynői tartás is.

Beépített melltartós fazonok

Ezek a formák azért ajánlottak, mert nem kell alájuk melltartót venni, és szép dekoltázst eredményeznek. A fűzős fazonok által pedig elérhető a push-up hatás is.

Minták és csíkok

A minták a mellrészre terelik a figyelmet. Válasszatok minél mintásabb darabot. A csíkok közül leginkább a függőleges csíkozás ajánlott. Válasszatok a mellnél feliratos fazonokat is, a hatás fokozása érdekében.

Kivágások

A csónak nyakkivágás szélesíti a felső részt, így a derék karcsúbbnak, a váll szélesebbnek, a mell pedig nagyobbnak tűnik. A derekat karcsúsíthatjátok övekkel vagy pedig magas derekú szoknyákkal, nadrágokkal.

Bő fazonú felsőrészek

Könnyen azt gondolhatjuk, hogy a bő fazonok nem előnyösek, mert túl sokat takarnak. Azonban pont az teszi sejtelmessé a külsőt, hogy nem tudjuk, mit is takar a bő felsőrész. Arról nem is beszélve, hogy optikailag nagyobbnak látszik benne az egész felsőtest.

Mi a helyzet a nagy mellekkel?

Titkon a legtöbb nő nagyobb mellekre vágyik. Ám akadnak olyanok is, akik pont az ellenkezőjét szeretnék, vagy legalább azt, hogy a melleik ne tűnjenek még méretesebbnek. Ennek érdekében először is az összes előző tippet, amelyet a mell nagyobbítására felsoroltam, felejtsétek el. Kerüljétek el a nagy fodrokat, a mintákat és a túl szűk ruhákat és felsőrészeket. De akkor mit viseljetek? Íme, néhány tipp:

Sötét színek

Már több cikkben is szó esett róla, hogy a fekete karcsúsít és keskenyíti az alakot. Válasszatok sötét színeket felülre!

Kardigánok, blézerek

Viseljétek ezeket a felsőrészeket, lehetőleg nyitott, nem begombolt állapotban. Ez esetben a felső záródása nagyjából a mell középső részén fut végig egy függőleges vonalban. Ennek hatására is kisebbnek látszódnak a mellek.

Ékszerek, kiegészítők

Kerüljétek el a hosszú ékszereket, ezzel ugyanis pont, hogy a mellre terelitek a hangsúlyt. Viseljetek inkább rövid változatokat, amelyek nem a mellrésznél végződnek. Bátran viseljetek sálakat, vidám, színes kendőket a mell felett.

Kivágások

A nagy mellűek számára a V kivágás a legelőnyösebb. Ez ugyanis hosszítja és keskenyíti a felsőtestet. A garbó nem ajánlott, de a magasabban záródó fazonok, mint például a csónak nyak előnyös lehet. Ne viseljetek olyasmit, ami túl szűk vagy túl mélyen dekoltált.

Íme, néhány illusztráció, ami segít eligazodni a vásárlásban:

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Bármilyen méretű mellekkel rendelkeztek, mindnek megvan a maga előnye. Az öltözködésben véleményem szerint az az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy a megfelelő szabásokkal nagyon sok minden korrigálható. Ha a megfelelő fazont választjuk, mindenki az előnyeinkre fog koncentrálni. Ha végigolvassátok a korábbi cikkeimet a testalkatokról és a különböző trükkökről, átfogó képet kaphattok arról, hogy mit érdemes viselnetek az alkati sajátosságaitok alapján.

Legyetek kísérletezőek és optimisták. Sokszor, amit hibának látunk, az a legnagyobb előnyünk, csak még nem tudjuk, hogyan éljünk vele.

Ajánlott cikkek