Egyéb kategória

Ki szeretnéd hagyni a sulit? Lógás nélkül is lehetséges!

A lógás a diákélet szerves részét képezi. Bár betegséget színlelve egyszerű otthon maradni, ám ha szimplán nem szeretnél iskolába menni, akkor más praktikákat is érdemes bevetned. Így biztosan nem fogsz szorult helyzetbe kerülni amiatt, hogy szüleid észreveszik, nem is vagy olyan lázas, mint amilyennek beállítottad a hőmérőt.

vous - 2022.05.11.
Ki szeretnéd hagyni a sulit? Lógás nélkül is lehetséges!

Mindenkivel előfordult már, hogy nem szívesen menne suliba, majd később egyetemre vagy munkába. Általánosban és középsuliban még van lehetőséges a kihagyásra, mindezt pedig okos módon is teheted.

1. Járj versenyekre

Ha több verseny keretén belül is reprezentálod iskoládat, biztos lehetsz abban, hogy pár napra kihagyhatod a padban görnyedést. Természetesen, olyan versenyeket válassz, melyek igazán érdekelnek, így jól is érezheted magad közben. Ha lazább suliba jársz, akár órákról is kikérhetnek téged, hogy kicsit gyakorolj felkészítő tanároddal. Ez extra órákat jelent, amiket boldogan kihagyhatsz.

Később is hasznát veheted majd a versenyeken szerzett tapasztalatnak!

Később is hasznát veheted majd a versenyeken szerzett tapasztalatnak!
Forrás:
Canva

2. Rendszeresen járj orvosi kivizsgálásra

Persze, nem csak a lógás miatt.  Rendszeresen járj el fogorvoshoz, bőrgyógyászhoz, szemorvoshoz és más kivizsgálásokra. Ez fontos az egészséged megőrzése szempontjából, tehát hasznos, és az időpontok miatt pár napot igazoltan ki is hagyhatsz.

3. Legyél te is DÖK tag

Bármilyen diákélettel kapcsolatos fontos eseményen veszel részt, a diákönkormányzat tagjaként te is szervező vagy. Bizonyos esetekben ez a feladat órákról való lógást is jelent, természetesen csak a közösség érdekeit szem előtt tartva.

Egyszerre érezheted jól magad és lehetsz távol a sulitól!

Egyszerre érezheted jól magad és lehetsz távol a sulitól!
Forrás:
Canva

4. Vegyél részt a kirándulásokon, nyílt napokon, extra kurzusokon

Ha lehetőséged nyílik arra, hogy elmenj a suliddal a bécsi karácsonyi vásárra, vagy nyelvet tanulj egy hétig külön csoportban, vagy bármilyen sporteseményen részt vegyél, vállald el. Ha hamarosan gimit vagy egyetemet kell választanod, akkor a nyílt napok egész napos kimenőt is jelenthetnek számodra!  Ragadj meg minden lehetőséget, hogy ne a számodra unalmas órákat hallgasd, hanem valami mást csinálj.

Lehetséges, hogy ne csak betegséget színlelve tudd kihagyni a sulit, igaz, ezek a megoldások nem több napra szólnak, inkább pár órára, vagy napra. Így azonban, nem kell aggódnod a rengeteg pótolnivaló miatt, mégis vihetsz egy kis változatosságot az unalmas mindennapokba.

Szabó Veronika

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.