Egyéb kategória

Ki szeretnéd hagyni a sulit? Lógás nélkül is lehetséges!

A lógás a diákélet szerves részét képezi. Bár betegséget színlelve egyszerű otthon maradni, ám ha szimplán nem szeretnél iskolába menni, akkor más praktikákat is érdemes bevetned. Így biztosan nem fogsz szorult helyzetbe kerülni amiatt, hogy szüleid észreveszik, nem is vagy olyan lázas, mint amilyennek beállítottad a hőmérőt.

vous - 2022.05.11.
Ki szeretnéd hagyni a sulit? Lógás nélkül is lehetséges!

Mindenkivel előfordult már, hogy nem szívesen menne suliba, majd később egyetemre vagy munkába. Általánosban és középsuliban még van lehetőséges a kihagyásra, mindezt pedig okos módon is teheted.

1. Járj versenyekre

Ha több verseny keretén belül is reprezentálod iskoládat, biztos lehetsz abban, hogy pár napra kihagyhatod a padban görnyedést. Természetesen, olyan versenyeket válassz, melyek igazán érdekelnek, így jól is érezheted magad közben. Ha lazább suliba jársz, akár órákról is kikérhetnek téged, hogy kicsit gyakorolj felkészítő tanároddal. Ez extra órákat jelent, amiket boldogan kihagyhatsz.

Később is hasznát veheted majd a versenyeken szerzett tapasztalatnak!

Később is hasznát veheted majd a versenyeken szerzett tapasztalatnak!
Forrás:
Canva

2. Rendszeresen járj orvosi kivizsgálásra

Persze, nem csak a lógás miatt.  Rendszeresen járj el fogorvoshoz, bőrgyógyászhoz, szemorvoshoz és más kivizsgálásokra. Ez fontos az egészséged megőrzése szempontjából, tehát hasznos, és az időpontok miatt pár napot igazoltan ki is hagyhatsz.

3. Legyél te is DÖK tag

Bármilyen diákélettel kapcsolatos fontos eseményen veszel részt, a diákönkormányzat tagjaként te is szervező vagy. Bizonyos esetekben ez a feladat órákról való lógást is jelent, természetesen csak a közösség érdekeit szem előtt tartva.

Egyszerre érezheted jól magad és lehetsz távol a sulitól!

Egyszerre érezheted jól magad és lehetsz távol a sulitól!
Forrás:
Canva

4. Vegyél részt a kirándulásokon, nyílt napokon, extra kurzusokon

Ha lehetőséged nyílik arra, hogy elmenj a suliddal a bécsi karácsonyi vásárra, vagy nyelvet tanulj egy hétig külön csoportban, vagy bármilyen sporteseményen részt vegyél, vállald el. Ha hamarosan gimit vagy egyetemet kell választanod, akkor a nyílt napok egész napos kimenőt is jelenthetnek számodra!  Ragadj meg minden lehetőséget, hogy ne a számodra unalmas órákat hallgasd, hanem valami mást csinálj.

Lehetséges, hogy ne csak betegséget színlelve tudd kihagyni a sulit, igaz, ezek a megoldások nem több napra szólnak, inkább pár órára, vagy napra. Így azonban, nem kell aggódnod a rengeteg pótolnivaló miatt, mégis vihetsz egy kis változatosságot az unalmas mindennapokba.

Szabó Veronika

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.