Egyéb kategória

Hasznos tanácsok kis méretű fürdőszoba felújításához

Sokan kétségbeesnek, ha egy kis méretű fürdőszobát kell felújítani. Van egy jó hírünk: nem csak a nagy méretű fürdőszobák lehetnek stílusosan és praktikusan berendezve, a kisebb alapterülettel rendelkezők is. Bár kétségtelen, hogy az utóbbi esetben nagyobb odafigyelést, precizitást és kreativitást igényel a feladat.

vous - 2021.09.17.
Hasznos tanácsok kis méretű fürdőszoba felújításához

A fürdőszoba az egyik legfontosabb élettér. Szerencsére az előnytelen adottságokkal rendelkező fürdőszobákból is ki lehet hozni a maximumot. Egyszerre lehetnek stílusosak és felhasználóbarátak. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amelyekkel zökkenőmentesen átalakítható, illetve felújítható a kisebb méretű fürdő.

Érdemes az aszimmetrikus forma mellett dönteni

Első lépésként nézzük a kád-, illetve zuhanyzóválasztást. Érdemes zuhanyzó mellett dönteni, hiszen az foglalja el a legkisebb helyet. Amennyiben mégis kádra van szükség, érdemes az aszimmetrikus forma mellett dönteni

Ez a szép, íves típus félúton helyezkedik el a sarokkád és a szögletes kád között. Nem foglal nagy helyet, belülről mégis tágas. Ráadásul zuhanyzásra is alkalmas lehet, ha kádparavánnal van kiegészítve. A legjobb választás kis alapterületű fürdőszobák esetében.

A falburkolat különlegessé varázsolható néhány 3D hatású elemmel, melyekkel megtörhető az egyszínű falburkolat egyhangúsága.

A falburkolat különlegessé varázsolható néhány 3D hatású elemmel, melyekkel megtörhető az egyszínű falburkolat egyhangúsága.
Forrás:
https://www.zuhanykabin.hu/csempe.html

Érdemes a világos színek mellett dönteni

Kis alapterületű helyiség esetén minden esetben érdemes a világos színek mellett dönteni. Ezek az árnyalatok visszafogottak és optikailag jól tágítják a teret. A színválasztás nemcsak a burkolatok és a fal esetében fontos, hanem a fürdőszobabútorok, a szaniterek és a kiegészítők esetében is. 

A nagy méretű tükrök is hozzájárulnak a tér vizuális növeléséhez. Nem muszáj csak a mosdókagyló fölé tükröt helyezni, bátran tehető több is a falakra.

A falburkolat pedig különlegessé varázsolható néhány 3D hatású elemmel, melyekkel megtörhető az egyszínű falburkolat egyhangúsága. Ezzel a megoldással némi játékosság és izgalom vihető a fürdő enteriőrjébe. Burkolatok széles választéka található a Zuhanykabin.hu csempekínálatában.

Érdemes szakember segítségét igénybe venni

A padlóburkolatnak is fontos szerepe van. Például a fahatású változattal szobaszerű hangulat varázsolható a helyiségbe. Melegséget lehet vele vinni a fürdőszobába. A választásnál figyelni kell arra, hogy megfelelő tulajdonságokkal rendelkezzen a padlóburkolat: bírja a strapát, megfelelő minőséget képviseljen és vízálló legyen. A fürdőszobabútorok kiválasztásánál pedig érdemes a lekerekített változatokat előnyben részesíteni, hiszen kevesebb helyet foglalnak el. 

A fürdőszoba-felújítás idő- és energiaigényes feladat. Nemcsak a kivitelezéshez, hanem a tervezéshez is érdemes szakember segítségét igénybe venni. Továbbá ügyelni kell arra, hogy a szaniterek és a fürdőszobabútorok, valamint a burkolatok is kiváló minőséget képviseljenek, hogy hosszú távon is ellássák a feladatukat. Továbbá figyelni kell a használhatóságra, a dizájnra és a praktikumra.

Ajánlott cikkek