Egyéb kategória

Bevételnövelés a Billingo Ads segítségével

Milyen marketingötletekkel lehet növelni a bevételt? Valóban hatékony hirdetési technika a remarketing? Hogyan lehetnek költséghatékonyak a kampányok? Érdemes hírleveleket küldeni? Mutatjuk a válaszokat!

vous - 2021.07.01.
Bevételnövelés a Billingo Ads segítségével

Jó néhány marketingötlet segíthet a bevételnövelésben. Például hatékony lehet többek között az upsell ajánlat, a cross-sell, az exkluzív ajánlat, a vásárlói élmény növelése, a kuponozás, a Black Friday-akciók és az időszakos kampányok. De ez csak néhány lehetőség, lássuk a részleteket!

Upsell és cross-sell ajánlatok

Hatékony bevételnövelő marketingeszköz az upsell ajánlat.

Ez azt jelenti, hogy amikor már a vevő úgy döntött, hogy vásárol felajánlásra kerül részére egy drágább ajánlat. Nem szabad sokkal drágábbnak lennie az új ajánlatnak, mint az eredeti terméknek.

A cross-sell ajánlat is hatékony lehetőség, mely hasonlít az upsellhez. Annyiban tér el tőle, hogy ennél a változatnál nem egy drágább termék kerül felajánlásra hanem egy kiegészítő termék vagy szolgáltatás. Fontos, hogy ez az ajánlat szorosan kapcsolódjon az eredetileg kosárba helyezett termékhez illetve szolgáltatáshoz.

Fontos a vásárlói élmény növelése

Az említetteken kívül egy exkluzív ajánlattal is növelhető a bevétel. Fontos, hogy az ajánlat egyedi legyen, sehol máshol ne lehessen beszerezni. Továbbá a vásárlói élményre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Ez azért fontos, mert csak akkor válik a vevőből visszatérő vásárló, ha pozitív élmény volt számára a vásárlás.

Célszerű szakmai blogot is vezetni, mely esetében fontos a rendszeresség. Hetente legalább egy új tartalmat érdemes megjeleníteni. A publikálást követően pedig érdemes hirdetéssel népszerűsíteni az elkészült tartalmat, hogy minél hamarabb érkezzenek az új olvasók.

Érdemes a Facebook, az Instagram és a Google Ads hirdetési lehetőségeit szinkronba hozni. Az említett oldalak menedzselésében hatékony segítséget nyújt az online számlázás területén népszerű Billingo új szolgáltatása, a Billingo Ads.

Érdemes az újdonságok bemutatására is nagy hangsúlyt fektetni

Célszerű a marketingmix kihagyhatatlan részeként tekinteni a kuponozásra. Amennyiben a vállalkozás folyamatosan fejlődik, érdemes az újdonságok bemutatására is nagy hangsúlyt fektetni. Mindemellett a Black Friday-akciókról sem szabad megfeledkezni, hiszen ezen a november végi napon mindenki vásárolni szeretne. Ezt vállalkozóként mindenképpen érdemes kihasználni.

A sales funnel, vagyis értékesítési tölcsér első eleme a csali.

Mindig nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy valóban felkeltse a leendő vásárló figyelmét. A csali egy olyan ingyenes termék, amellyel edukálhatóak az érdeklődők. Ez a termék lehet például egy tanulmány, egy e-book vagy pedig egy útmutató. Mindemellett a hírlevelek nyújtotta lehetőségeket is érdemes kihasználni, hiszen ez a lehetőség az egyik leghatékonyabb kapcsolódási pont a leendő vásárlókhoz.

Címkék: #marketing #pr cikk
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.