Egyéb kategória

Vous Varrósuli – a rejtett cipzár bevarrása

Varrósulink harmadik óráján a rejtett cipzár bevarrásával foglalkozunk.

vous - 2019.09.22.
Vous Varrósuli – a rejtett cipzár bevarrása

A varrásban az a sziper, hogy van amit MEGMUTATUNK, kiemelünk és van, amit a varrás segítségével elrejthetünk. Ilyen titkos megoldás a rejtett cipzár is. Diszkrét kis megoldás, és abban segít, hogy a lehető legszebben álljon rajtunk a ruha. 

Egyszerű-cipzár-bevarrás-4

Egyszerű-cipzár-bevarrás-4
Forrás:
K3sewingstudioblog

Mielőtt belekezdenék a rejtett cipzár bevarrásának bemutatásába, egy kicsit nézzünk vissza…. – írja Kriszta, a K3 Sewingstudioblog tulajdonosa, aki minden vasárnap megosztja velünk tudását.

Talán emlékeztek még, hogy korábban mutattam cipzár fajtákat. Azt is említettük, hogy vannak nyitott, és zárt húzózárak.

A rejtett húzózár is egy zárt típus. Mivel a két anyagszél, amit összefog, nem választható el egymástól úgy, mint például a kardigánokban lévő cipzár esetén. A végén lévő zárószem összefogja a két oldalt.

Amikor megelőzően ezzel a témával foglalkoztunk, akkor megmutattam, hogyan tudsz egy egyszerű cipzárt bevarrni. Érdemes esetleg újra beleolvasnod, mert jó kiindulási alap a rejtett cipzár bevarrásához.

A cikk folytatását a K3Sewingstudiblog oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.