Pizzát rendelni is lehet, sőt készen vásárolt tésztából is süthetünk, de azért házi tésztával az igazi, nem is beszélve arról, hogy mennyit spórolhatunk vele. Ez a lusta változat pofonegyszerű, garantáltan sikerül, dagasztani sem kell, könnyű és puha a tésztája, ami kívül ropogósra sül...
A lusta pizza titka, hogy akkor lesz tökéletes, ha hagyjuk kellő időt lustálkodni, vagyis a hűtőben pihenni a kelt tésztát, így a benne lévő élesztőnek van ideje szép lassan kifejteni a hatását, és nagyon könnyű és puha lesz. Türelmünkért cserében viszont nem kell dagasztani, csak egyszerűen összekeverni 1-2 perc alatt az alapanyagait, amíg lágy és kissé ragacsos tésztává összeáll. A pihentetési idő legalább 6 óra, de még jobb, ha egy éjszakát tud pihenni, de 3-4 napig tökéletesen elvan a hűtőben, és akár többször is süthetünk belőle pizzát.
Ebből a mennyiségből 2 nagyobb vagy 4 kisebb pizza süthető, a házi paradicsomszósz mellett pedig ízlés szerinti feltéttel megpakolható. Itt pizza-mozzarella, gomba és paprikás szalámi került rá, de tényleg csak a fantáziánk szab határt, mi mindennel variáljuk – mindenesetre tökéletes maradékok felhasználásához, pár szelet sonka, kevés kukorica, karikázott paradicsom, paprika, hagyma is tökéletes hozzá, és sokkal kiadósabb – nemcsak finomabb -, ha magunk csináljuk.