Egyéb kategória

Az Univerzum törvényei – az irigység veszteséget szül

Nincs rá bizonyíték, létezésünk mégis az. Hogy mennyit ismerünk fel életünk során az Univerzum törvényéből és működéséből az azon a szándékon múlik, hogy meg akarjuk e ismerni azt, vagy sem. Hogy fokozatosan TUDATOSSÁ válunk vagy hagyjuk, hogy tudattalanul peregjenek a napok.

vous - 2019.08.04.
Az Univerzum törvényei – az irigység veszteséget szül

Attól függetlenül azért az Univerzum működik, a maga törvényei szerint és bár az is egyik törvényszerűsége, hogy minden gondolatunk hatással van mindenre – kölcsönös összefüggések fedezhetőek fel, a mi kétkedésünk nem zúzza össze annak erejét és nem akad meg működése sem.

universe-2742113_1920

universe-2742113_1920
Forrás:
pixabay

Az Univerzum működését 12 törvény szabályozza – a jelenlegi tudásunk, tapasztalataink alapján legalábbis ezt a 12 törvényt fedezték fel, vagy ezek a törvényszerűségek azok, amelyek emberi elmével felfoghatóak, ám mivel az Univerzum végtelen, működésnek is csak egy szikrájára láthatunk rá.

A 12 törvény a következő, de mi a felsoroltak közül most egy törvénnyel foglalkozunk.

 1. Az Isteni egység törvénye
 2. A vibráció törvénye
 3. A tett törvénye
 4. Az egyezés törvénye
 5. Az ok-okozat törvénye
 6. A viszonzás törvénye
 7. A vonzás törvénye
 8. A folyamatos energia átalakulás törvénye
 9. Az adás és kapás törvénye
 10. A polaritás törvénye
 11. A ritmus törvénye
 12. A nemek törvénye

Mind közül a legismertebb a vonzás törvénye, mely szerint minden, amire gondolunk, vágyunk bevonzható életünkbe, ha elég tudatosan és elég nagy energiákkal foglalkozunk vele. Fontos azonban tudnunk, hogy negatív és pozitív vonzás is működik, így szorongásainkból is fakadhatnak történések az életünkbe, éppen ezért kell félelmeinket kiűzni magunkból és minden negatív képet pozitív képpel helyettesíteni. Ha például félünk egy autóbalesettől, (még akkor is, ha ezzel kapcsolatban negatív tapasztalataink vannak, egy barátunk például súlyos autóbalesetet szenvedett), akkor amint ebbe az irányba kanyarodnának a gondolataink, váltsunk át pozitív gondolatokra: agyban „utazzunk" csodás tájakra, álmodozzunk gyönyörű, lágyan ívelő kanyarokról, napsütötte autós túrákról, ahol a szellő lágyan belekap a hajunkba. Ezekben az álmokban MINDIG legyen pozitív a végkifejlet.

Ha attól félünk, hogy hajléktalanná válunk (sokan félnek ettől reális veszély nélkül is), akkor álmodozzunk biztos jövőről, ahol szép házban hajtjuk álomra a fejünket. Ezek a képek legyenek minél TUDATOSABBAK és részletesebbek, és mellette keressük az utat is, hogy elérjük az álmainkban szereplő képet.

Gondolataink a JÓRA fókuszáljanak – így azt vonzzuk be életünkbe, amely minket épít, gazdagít és boldoggá tesz.

És nagyon vigyázzunk az irigységgel is, ha ugyanis nem a magunk gazdagságára és boldogságára, az azok eléréséhez vezető útra fókuszálunk, hanem mások boldogságát, gazdagságát, szép házát, csodás életét vizslatjuk, és fájdalmas sajgást társítunk a látottakhoz, akkor azok a képek negatív energiákat mozgatnak meg, kevesebb esélyünk lesz azok megszerzéséhez, mint akkor, amikor mások sikere elismerést vált ki belőlünk. Inkább elérhető és elérendő CÉLKÉNT  tekintsünk mások örömeire, így elérhetjük mi is azokat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.