Egyéb kategória

5 fontos alapanyag, amire megéri kicsit többet áldozni

Mindenki szeretné a legjobb, legfinomabb alapanyagokat választani, aztán a polc előtt, látva az árakat nem feltétlenül a legdrágább dolgok landolnak a kosarunkban. De van néhány olyan alapétel, amire tényleg megéri kicsit többet áldozni - mindegyik meghálálja!

vous - 2019.05.11.
5 fontos alapanyag, amire megéri kicsit többet áldozni

Olívaolaj

Aki szereti és gyakran fogyaszt salátát, az pontosan tudja, hogy a minőség ég és föld tud lenni két olívaolaj között. Nem kell feltétlenül a legdrágábbat választani, gourmet boltban beszerezni, de arra nagyon érdemes törekedni, hogy sötét üvegben kapható és extra szűz legyen. Az, hogy olasz, spanyol, görög vagy portugál, már ízlés és pénztárca kérdése, de mindenképpen hidegen sajtolt legyen, és lehetőség szerint olyan, aminek a pontos eredete fel van tüntetve az üvegen. Szupermarketekben is kapható jó minőségű, és nem annyival drágább, mint amennyivel fimabb és értékesebb, ráadásul sokáig is kitart, és egészen más ízélményt nyújt akár salátán, akár főzéshez használva.

olíva olaj

olíva olaj
Forrás:
pixabay.com

Ecet, borecet, balzsamecet

A sima ecet leginkább savanyúsághoz és takarításhoz való ma már, mióta elterjedtek a finom borecetek és balzsamecetek. Ezekből is érdemes a jobb minőséget választani, mert gyakorlatilag az örökkévalóságig elállnak, pár cspp vagy kanálka elég belőlük, és egészen más ízeket érhetünk el velük, mint silányabb társaikkal. Érdemes többféle, kisebb kiszerelésű ecetet beszerezni, és ezekkel játszani, kísérletezni – jóféle ecettel és olívaolajjal minden saláta egy egészen más kategória.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek