Egyéb kategória

Készíts ibolya kölnit otthon

A kölnivíz előállítása igazából egy évekig tartó folyamat, aminek megoldására nem bujtogatnánk, még Húsvétkor sem.

vous - 2021.03.31.
Készíts ibolya kölnit otthon

Vagyis a címben szereplő kölni kifejezést azonnal módosítanánk. Ibolyavízre, illatos vízre, virágvízre. Bármely definíció jó lehet. Még akkor is, ha a virágvíz kifejezést lestoppolták azok a növényi aromákat felhasználó kencekészítők, akik vízgőz felhasználásával állítják elő csodás termékeiket.

Mi egy ennél is egyszerűbb megoldást kínálunk, egy olyan termék előállítását, amit akár a 3 éves kisfiad kezébe is nyomhatsz, nem kell félteni attól, hogy megissza, vagy a szemébe (más szemébe) fújja a húsvéti locsolkodós anyagot.

Hozzávalók:

  • 2 deciliter desztillált víz
  • egy óriási csokor ibolya
  • egy-két nap türelem

Szerintünk az a legmenőbb, ha magatok szeditek az ibolyát is, ha lehet minél messzebb a főutaktól, hogy a virág szirmai minél kevesebb káros kipufogógázt tartalmazzanak. Ezt a gyerekekkel megszedni jó családi program lehet.

Az ibolyát mossátok meg, a száráról csipkedjétek le az ibolyafejeket majd tegyétek bele egy zárható üvegbe. Öntsétek fel a desztillált vízzel, majd tegyétek két napra sötét, hűvös helyre. Két nap alatt a víz átveszi a finom ibolyaillatot. Töltsétek át egy többször használható szórófejes flakonba és már kész is az illatos virágvíz, amit bátran használhatnak a család fiú, férfi tagjai.Higgyétek el, a rokonság nőtagjai el fognak ájulni, ha ezzel locsolják meg őket szeretteik.

Organikus. Tiszta. Öko. Nagyon menő!

Kell ennél több??? 

Az ibolyavizet készítése után egy-két napig lehet felhasználni.

Ajánlott cikkek