Egyéb kategória

Esti mese felnőtteknek

A mese számtalan pozitív hatása közismert. A mese gyógyít, a mese görcsöket old, megnyugtat és feltölt.

vous - 2019.03.27.
Esti mese felnőtteknek

Olvastak neked gyerekkorodban? Vissza tudod idézni, mit adott pontosan számodra a mesehallgatás? Emlékszel még arra a finom andalításra, amit akkor éreztél?

Nos, ahogy a szülő gyerek kapcsolatot erősíti a meseélmény, a meseolvasás és hallgatás, éppúgy a párkapcsolatokat is erősíti az olvasás. 

párkapcsolati mesék

párkapcsolati mesék
Forrás:
pixabay

Természetesen olvashattok egymásnak bármit. Lehet akár egy regény is, és akkor az egy közös olvasásélméény lesz, de a mesék különleges hatással bírnak.

A mesék ugyanis hipnotikus erővel, varázserővel bírnak. És a szövegezésük is elősegíti ezt a hipnotikus hatást…. elég, ha a kezdő mondatra gondolunk… Egyszer volt, holnem volt…. volt egyszer egy… és hopp már egy másik világban találjuk magunkat, ahol bármi megtörténhet. Ahol nincsenek határok és ahol bármit ki lehet mondani.

A mesemondás ugyanis egy különleges, milliónyi változatot ismerő és elbíró, akár kifejezetten személyre, kapcsolatra hangolható műfaj, ahol úgy lehet elmondani, megosztani, feltárni, kérdezni és aztán válaszolni, hogy varázshatárokon belül maradunk: nem bántjuk meg a másikat.

Még jobb, ha közös mesét írunk (mondunk), lehet akár mondatról mondatra haladva is feltárni egymás előtt a feszültségeket, a kétkedést, akár a féltékenységet is, és úgy keresni közös megoldást, hogy azzal csodás folytatás indulhasson el.Próbáljátok ki!

Ajánlott cikkek