Egyéb kategória

Ropogós bundás csirke olaj nélkül, sütőben sütve

A bundás csirke sokak kedvence, de az olajszag és a macerás panírozás miatt kevesen állnak neki, ami teljesen érthető. Ha viszont sütőben sütjük, olaj nélkül, akkor sokkal egyszerűbb a dolgunk, ráadásul egészségesebb és kalóriaszegényebb is a rántott húsunk!

vous - 2019.03.23.
Ropogós bundás csirke olaj nélkül, sütőben sütve

Isteni finom, nagyon ropogós a bundája, a hús pedig szaftos és omlós ezzel a módszerrel, és semmilyen zsiradékra nincs szükség hozzá, így könnyebben emészthető, diétázóknak vagy akár epegondokkal közdőknek is nagyon jó alternatíva lehet, de azoknak is, akik nem szeretnek az olaj mellett állni, és valószínűleg ezzel mind így vagyunk, ráadásul a bundázás is egyszerűbb, mint a klasszikus panírozás.

ropogos-bundas-csirke-olaj-nelkul-sutoben-sutve

ropogos-bundas-csirke-olaj-nelkul-sutoben-sutve
Forrás:
Cookta

A fűszeres bundához a beízesített csirkedarabokat tojással kikevert joghurtban kell marinálni, legalább 2 óra ajánlott, hogy a hús rostjai fellazuljanak ebben a pácban, majd fűszeres, kukoricakeményítővel és kis sütőporral elvegyített lisztben megforgatni alaposan, és egy kicsit várni, hogy a joghurtos-tojásos keverék átitassa a lisztes bundát. Ezután mehet is a sütőbe, és fél óra után már tálalhatjuk is a ropogós-omlós csirkefalatokat.

A receptet a Cookta oldalán találjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.