Egyéb kategória

Isteni csokitorta liszt nélkül, darált mandulával

Bár liszt nélkül készül ez a mennyei manna, sajnos egyáltalán nem diétás, viszont olyan intenzív és csokis, hogy egyszerre nem is lehet belőle sokat enni. Nagyon egyszerű és gyorsan összeállítható, gazdag, illatos, így akár ünnepi asztalon is megállja a helyét.

vous - 2019.03.19.
Isteni csokitorta liszt nélkül, darált mandulával

Sok csoki, sok vaj, sok tojás, egy kis mandula, cukor és vanília kell hozzá, szóval egy jó kis kalóriabomba ez a süti, de isteni finom, és igazán egyszerűen elkészíthető, ha pedig egy kis csokimázat is teszünk a tetejére, akkor még finomabb és még mutatós is.

lisztmentes-csokitorta-mandulaval

lisztmentes-csokitorta-mandulaval
Forrás:
Cookta

Érdemes hozá magas kakaótartalmú csokit használni, mert ez a legfőbb összetevője és ízesítője is, ha ennél alacsonyabb kakaótartalmú csokink van, kevés kakaóporral rásegíthetünk. Nincs benne liszt, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják, a benne lévő mandulától nagyon jó állagot és szaftos, cuccos belsőt kap, de elkészíthetjük akár darált dióval vagy mogyoróval is!

A torta receptjét a Cookta oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.