Egyéb kategória

Elképesztő: Egy tévéző orvos a képernyőn látott nőt diagnosztizálta

Dr. Eric Voigt fül-orr-gégész nem gondolta volna, hogy életet fog menteni, amikor hazaérve a munkából bekapcsolta a tévét. 

vous - 2019.02.05.
Elképesztő: Egy  tévéző orvos a képernyőn látott nőt diagnosztizálta

Az orvos szórakozottan nézte a házvadászokról szóló adást, majd megakadt a szeme az egyik szereplő, Nicole McGuinness nyakán. Nagyon úgy tűnt, hogy pajzsmirigyproblémáról, esetleg daganatról lehet szó, ezért az orvos mindent megtett, hogy fel tudja hívni a nő figyelmét a problémára.

Objektum doboz

Két hétbe telt, mire ráakadt, de nagyon sokat segített vele. Nicole McGuinness  korábban agyrákban szenvedett, nem sokkal a műsor készítése előtt nyilvánították tünetmentesnek. Azonnal megvizsgáltatta magát, és sajnos kiderült, hogy pajzsmirigyrák alakult ki nála. 

Ez egy csoda szerintem, hogy a tévében nézve látta meg – mondta Nicole Good Morning America című műsorban, ahol élőben találkozhatott az éles szemű orvossal.

A pajzsmirigyrák alattomos betegség, mert nem könnyű felfedezni. van olyan fajtája, aminek kezdeti stádiuma a szokásos ultrahangos vizsgálat során sem derül ki. Ha csomót, dagadást érzünk a nyakunk környékén, hirtelen változott valamilyen irányba a testsúlyunk, vagy a hormonális rendszerünk zavarodott össze, menjünk el kivizsgálásra. A vérvétel alapvető, de ha a pajzsmirigyhormon szintje normális, akkor sem biztos, hogy minden rendben van. Nézessünk további pajzsmirigy-paramétereket – T3, T4, antiTPO – , amiket automatikusan ugyan nem vizsgálnak, de az endokrinológusnak már jelzik a betegséget. A nyakon található dagaás egyébként nem feltétlenül rosszindulatú daganat jele, lehet ciszta, gyulladás, vagy más pajzsmirigyprobléma is, ami könnyebben kezelhető. 

Címkék: #orvos #rák #tévé
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.