Egyéb kategória

Egy egész vadnyugati város eladó a semmi közepén

Cerro Gordo település a kaliforniai Inyo hegységben található. Az egykori bányaváros mára teljesen elnéptelenedett, és nem emllesleg eladó. 

vous - 2019.01.28.
Egy egész vadnyugati város eladó a semmi közepén

A városnak van temploma, kocsmája, 22 épülete, hatalmas földterülete, és a bányászati jog is eladó. Sok ezüstöt már nem rejthet, de az 1800-as években, amikor a nemesfémek jó áron keltek el, hatalmas szerencsének tartották a felfedezést. A Sierra Nevada déli vidékén található “ezüstúton” Mortimer Belshaw üzletember nyitott bányát. Olyan sikeres volt, hogy hamar Kalifornia legnagyobb ólom- és ezüstkitermelőjévé vált, még úgy is, hogy a hírhedt vadnyugati városban hetente legalább egy ember gyilkosság áldozatává vált. 

Pár évtizednyi virágzás után a városka hanyatlásnak indult, az ezüst olcsóbb lett, tűz ütött ki és rongált meg épületeket, a szerencsevadászok elköltöztek.  1920-ban már csak tíz ember élt a városban, ma pedig senki sincs ott. Cerro Gordo eddigi tulajdonosa abból élt, hogy turistáknak mutogatta a helyet, de most szeretné eladni 925 ezer dollárért.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek