Egyéb kategória

5 olcsó és laktató leves, ami azonnal átmelegít

Hűvös, kellemetlen időben nemcsak a sapka, a sál és a meleg pulóver segít, de egy tál jó forró leves is, ami egészséges, laktat és azonnal átmelegít. Összegyűjtöttünk néhány kedvencünket, amelyek nemcsak finomak, de félpénzen is elkészíthetőek, hiszen januárban többnyire lapos a pénztárca, ami nem jelenti azt, hogy ne főzhetnék finomat és egészségeset.

vous - 2019.01.18.
5 olcsó és laktató leves, ami azonnal átmelegít

Egy laktató leves mindig jó választás, ha egyszerű, de ízletes és egészséges ételre vágyunk. Sok kiadós szezonális friss vagy éppen fagyasztott zöldségből választhatunk, kombinálhatjuk igazán filléres hüvelyesekkel, hogy laktatóbbak, tartalmasabbak legyenek, és ezek egy része szerencsére főtt változatban, konzerv formában is kapható, amivel időt és energát is megtakaríthatunk.

A levesben az is jó, hogy hagyhatjuk darabosan, de krémesre is turmixolhatjuk. Főzhetjük nagyobb adagban, mert hűtőben pár napig eláll és könnyen újramelegíthető. De akár le is fagyasztható belőle 1-1 porció, így későbbre is eltehető. A krémleveseknél pedig nagyon jó variációs lehetőség, hogy milyen levesbetétet kínálunk hozzá – az egyszerű pirított kenyérkockától, a sajtos pirítóson át, a különféle magokig, sült bacon- és kolbászcsipszig rengeteg minden kerülhet bele,

így mindenki a saját ízlésére alakíthatja.

Jöjjön 5 egészséges és olcsó leveskedvenc, amit szívból ajánlunk!

1. Francia hagymaleves >>

Nem véletlenül vált világhírűvé ez az egyszerűségében nagyszerű leves, különösen sajtos pirítóssal – olcsó, isteni és laktató, sőt még gyógyszerként is kanalazható a hagyma jótékony vírusölő hatásának köszönhetően.

A többi receptért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek