Egyéb kategória

Így készíthetsz otthon hópelyheket!

Nagyszerű szórakozási lehetőség, amit legjobban a gyerekek, és a fizika iránt rajongó felnőttek fognak értékelni. No meg a hómániások...

vous - 2019.01.13.
Így készíthetsz otthon hópelyheket!

A California Institute of Technology fizika professzora, Ken Libbrecht – aki megépítette már a világ legnagyobb hópelyhét is – állt elő az otthoni hópehely-készítés ötletével – írja a Phys.org.

Objektum doboz

Íme a lépések magyarul:

Vágd le egy üres ásványvizes palack alját. majd vágd méretre a szivacsot, vizezd be, és tömd az aljába. Ebbe kell beleszúrni a  gemkapcsos damillal fűzött tűt. Az egészet állítsd száraz jégbe, csomagold be, ahogy a videón látod, és várj. A hókristályok a damilon jelennek majd meg.

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.